Michal Koštuřík
5. srpna 2016 • 11:42

Manévry, jaké druhá liga nepamatuje. Fanoušci Baníku se valí do Znojma!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezpečnostní manévry, jaké historie druhé nejvyšší soutěže nepamatuje. Znojmo v neděli jako první zažije nájezd fanoušků Baníku, kteří vezmou po sestupu stadiony protivníků útokem. Na jih Moravy dorazí oficiální cestou tři stovky, na zbytek zájemců se nedostalo. „Zvětšili jsme sektor pro hosty, ale tohle je limit,“ informoval znojemský manažer Michal Bělák.



Baník ve FNL, to je tahák i nebezpečí. Soutěž je nasycena strachem z jeho příznivců, kteří budou hosty na vesměs zastaralých stadionech s nedostatečným zázemím. Znojmo patří k těm nejlépe zajištěným, jeho stánek je čerstvě zrekonstruován. Přesto panují obavy, co se může pozítří semlít. „Je to výjimečný zápas pro celou ligu, takový jsme ve Znojmě nezažili,“ líčil Bělák.

Zesílená pořadatelská služba, zdražené vstupenky (základní 100 Kč, studenti a důchodci po 50 Kč, děti do 15 let zdarma) jen po předložení dokladu totožnosti. Pokud vyrazíte z Ostravy a okolí zakoupit si přímo na stadion do Znojma vstupenku v předprodeji, bude to zbytečný výlet.

Adresy trvalého bydliště, které máte v občance, vás eliminují. Zbytek kapacity, která je pro tentokrát lehce pod 2500 diváků, obsadí domácí fans. Ti mohou od včerejška získat po předložení patřičného dokladu pouze jeden lístek.

„Baníku jsme vyšli vstříc, nechtěli jsme nikoho omezovat. Víme, že jejich fanoušci dokážou udělat během utkání výbornou atmosféru. Tohle řešení je kompromis. Věřím, že bude vyprodáno,“ podotkl Bělák. Pořadatelé speciálně pro tento duel odmontovali z rozšířeného sektoru hostů sedačky, aby nedošlo ke škodám. „Nepředpokládáme, že budou fanoušci sedět se založenýma rukama,“ vysvětlil manažer. Na jiných stadionech takový komfort baníkovce nečeká.

Fanoušci chtějí objasnit situaci ohledně financování klubu.
Fanoušci chtějí objasnit situaci ohledně financování klubu.

300 lístků zmizelo prakticky hned

Na venkovní zápasy svých miláčků se jich dostane mnohem méně a dorazí do horšího prostředí. Tři sta lístků na premiéru Petrželova souboru ve FNL vykoupili prakticky ihned. „Během necelých dvou dnů,“ sdělila Monika Matulová, manažerka ticketingu Baníku. Do vinařského ráje se většina z nich dopraví vlakem a v bílém oblečení. Jestli mezi nimi budou i vyhlášení „rowdies“, to Bělák netuší. „Tohle ani neovlivníme,“ pokrčil rameny.

Podle dostupných informací se ve městě objeví další desítky až stovky ctitelů ostravských barev bez platné vstupenky. Pokud se nedostanou na tribunu, chtějí fandit za branami stadionu a udělat si v ulicích vlastní party. Hlavně tady mohou vzniknout problémy se zajištěním bezpečnosti. „Mám strach z vysokých pokut a kontumací. Zkuste dokázat, že jste nejlepší fanoušci v republice,“ prohlásil majitel klubu Václav Brabec na nedávném setkání s příznivci, jak ho ocitoval server Chachari.cz, čili stránka „ultras“.

A ještě jedna citace z webu: „Jak se dá předpokládat, při druholigových výjezdech se budeme potkávat s mnoha překážkami. Diváci fungují v českém fotbale jako dobré zaklínadlo při jednání se sponzory případně při vytváření mediálního obrazu. Už ve druhé lize však některé kluby ani nepočítají s tím, že by na ten fotbal někdo přišel, nebo dokonce odněkud přijel. Vyzýváme všechny fanoušky Baníku, nenechte se odradit a přijeďte podpořit náš milovaný klub! Chachara nezlomíte!“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud