20. září 2016 • 14:53

Majitel Baníku o řádění chuligánů: Po zápase jsem uvažoval, že s tím seknu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordní návštěva ve druhé lize, vítězství 3:0 nad Opavou. Baník Ostrava zažil minulý týden velký svátek. Všechny pozitivní dojmy však zakalilo řádění chuligánů, kteří v prvním poločase podnikli hromadnou invazi na hřiště, zasahovat museli policejní těžkooděnci. Majitele Baníku Václava Brabce přivedl incident k myšlenkám, že by v klubu skončil. „A divil by se mi někdo? Já jsem se pro koupi klubu v zimě svobodně rozhodl, a proto mám právo se svobodně rozhodnout, zda chci pokračovat,“ uvedl Brabec pro Moravskoslezský deník.



Kromě snahy o návrat do nejvyšší soutěže a řešení některých kauz z minulosti jsou problémy s fanoušky pro Brabce další vážnou komplikací. „Bojujeme doopravdy pořád na všech frontách. Kdybych měl k tomu ještě řešit problémy s vlastními fanoušky, kteří by měli v této ještě pořád velmi těžké době jako první stát za klubem, tak to prostě pro mě postrádá smysl. A otevřeně říkám, že bych na to už ani neměl energii.“

Nejvíc na majitele Baníku situace dolehla v noci bezprostředně po zápase. „Doopravdy jsem uvažoval, že s tím seknu,“ přiznal. Hodně reakcí mu dorazilo také od partnerů klubu. „Přišlo mi hodně textových zpráv od lidí z města Ostravy a Moravskoslezského kraje, kteří jsou hlavními partnery klubu. A pochopitelně to moc dobré čtení nebylo,“ přiznal.

Přitom kulisa zápasu jinak byla na české poměry zcela výjimečná. „Měl jsem obrovskou radost, že bylo dva dny před zápasem vyprodáno. Všichni přišli v bílém oblečení, což na mě velice zapůsobilo. Vnitřně mě to utvrdilo v tom, že energie všech lidí, kteří v klubu pracují, konečně dává smysl a bude taky vidět. Místo toho se stane tenhle „úlet“ a jsme celé republice zase jen pro smích,“ kroutí Brabec.

Se sportovními výsledky klubu je jinak spokojený. Baník po 7. kole vede druholigovou tabulku se 17 body. „Se vstupem do sezony můžeme být spokojeni. Tým má vytvořeny nadstandardní druholigové podmínky a věřím, že z vítězné cesty nesejde,“ uvedl Brabec.

Strach z kontumace, šok. Chuligány Baníku odsoudil i Jankulovski
Video se připravuje ...

Baník - Opava: Předzápasové choreo fanoušků Ostravy
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud