2. března 2019 • 12:26

Brno na úvod druholigového jara i v oslabení vyhrálo v Chrudimi. Slaví i Ústí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna vstoupili do jarní části druhé ligy vítězstvím 2:1 na hřišti o záchranu bojující Chrudimi. Zbrojovka sice hrála skoro celý druhý poločas v oslabení, ale přesto dvě minuty před koncem jí druhým zásahem v utkání zajistil tři body Peter Štepanovský.



Brno prohrávalo od 14. minuty po gólu Daniela Vašulína, ale ještě před přestávkou vyrovnalo zásluhou Štepanovského. V 51. minutě zápas Zbrojovce zkomplikoval Jakub Přichystal, který dostal během dvou minut dvě žluté karty a byl vyloučen. Brno přesto dokázalo zvítězit, protože v závěru Štepanovský potrestal obrovskou chybu domácí obrany.

Zbrojovka se po nepovedeném závěru podzimu dočkala výhry po dvou porážkách a v neúplné tabulce jí patří sedmé místo se čtyřbodovým odstupem na postupové příčky. Chrudim, která vyhrála jen jeden z posledních sedmi zápasů, je o bod nad sestupovým pásmem, ale poslední Žižkov i předposlední Táborsko první jarní zápasy teprve čekají.

Také ve druhém dnešním utkání uspěl hostující celek, Ústí nad Labem vyhrálo 2:1 v Třinci. Severočechům patří pátá příčka dva body za třetím Hradcem Králové. Třinec prohrál po pěti zápasech, z nichž čtyřikrát zvítězil, a je jedenáctý.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Brno 1:2 (1:1)
Branky: 14. Vašulín - 43. a 88. Štepanovský

Třinec - Ústí nad Labem 1:2 (0:2)
Branky: 57. Dedič - 12. a 20. Pimpara

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud