Jan Podroužek
12. srpna 2020 • 09:45

Posila z Anglie. Odchovanec Sparty má na jihu Čech dvouletou smlouvu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otestováno, podepsáno. Druholigové Táborsko udělalo posilu z anglického Brentfordu, odchovance Sparty. Na dva roky se jihočeskému celku upsal záložník Matěj Majka. „Byl o mě konkrétní zájem v kyperské první lize, ale teď se nám tohle řešení jevilo jako risk. Vyhodnotili jsme si, že bude lepší preferovat Táborsko,“ uvedl 20letý hráč.



Matěj Majka začal v Táborsku testy v první polovině června s tím, že ke 30. červnu mu končila smlouva s druholigovým anglickým Brentfordem. Za jeho áčko neodehrál za zhruba dva roky ani jeden zápas, proto tohle řešení.

„V Brentfordu mi teď v létě skončila smlouva, a když jsme s mojí agenturou Sport Invest řešili další budoucnost, nabídka Táborska nás oslovila. Přicházím s tím, že mám velké odhodlání, abych se prosadil. Chci makat a ukázat se. Druhá liga v Česku je náročná soutěž, jdu do toho s respektem. Pořád jsem mladý hráč, nikdo mi nedá nic zadarmo, což ani nečekám. Mám ale do fotbalu obrovskou chuť a věřím, že to bude vidět,“ říká Majka.

Ofenzivní univerzál, který může nastoupit i v útoku, odehrál za Táborsko od června do srpna celkem deset utkání, testy zakončil minulý týden prohraným zápasem s Bohemians.

„Matěje předchází velmi dobré reference, je to hráč do rychlosti a přesně takový typ jsme hledali. Očekáváme od něj, že nám pomůže v přechodové fázi a přinese góly, protože už dřív prokázal, že je toho schopný. S tímhle záměrem jsme ho přivedli. Věříme, že se bude prosazovat a po návratu do druhé ligy nám pomůže k dobrým výsledkům,“ doufá Josef Holub, statutární ředitel FC MAS Táborsko.

„Do mužstva hned zapadl, je bezproblémový, rychle nás přesvědčil o svých kvalitách jak fotbalových, tak charakterových. Angažmá u nás mu může pomoct k tomu, aby se posunul ještě výš,“ věří táborský ředitel.

Majka je odchovanec Sparty, jako volný hráč jí ve svých osmnácti letech v srpnu 2018 pláchnul do anglického Brentfordu. Už tenkrát měl za sebou ocenění nejlepšího mladšího dorostence v Česku z roku 2016. Na Ostrovech se ale neprosadil.

Třeba to vyjde na jihu Čech.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud