Radek Špryňar
24. března 2021 • 12:29

Stadion v Hradci je blízko, zůstanou i „lízátka“. Jaká bude kapacita?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to blízko. Dost možná nejblíže za posledních dvacet let. Hradec Králové bude mít nový fotbalový stadion. Velmi reálně se rýsuje možnost, že do země se kopne už v září. Ve středu padla předposlední překážka. Řízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které se zabývalo námitkou na přezkoumání zadávacích podmínek tendru, skončilo. Navrhovatel - firma PORR - požadavek na přezkoumání stáhl. Pokud příští týden městské zastupitelstvo projekt schválí, začne se stavět.



„Město může podepsat s vítězem tendru smlouvu o realizaci projektu fotbalového stadionu FC Hradec Králové,“ napsal ve středu dopoledne na Twitter Jiří Bláha, náměstek primátora pro investice.

Kdo je onen vítěz?

Uskupení firem Strabag, Geosan Group a také D&D Elektromont, společnost miliardáře Petra Dědka, majitele hokejových Pardubic, který neúspěšně soutěžil o výstavbu fotbalové arény v Pardubicích.

„Radní v Hradci Králové si vybrali nejlepší řešení. Na rozdíl od vedení města v Pardubicích. V HK postavíme jeden z nejhezčích fotbalových stadionů v republice,“ vítězoslavně napsal na svém twitterovém účtu.

Jak bude vypadat stadion v Hradci Králové?
Jak bude vypadat stadion v Hradci Králové?

Výstavba stadionu je vyčíslená na 568 milionů bez DPH a měl by splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacita arény by měla být 8000 diváků s možností navýšení na 9300 míst. Všechna místa by měla být zastřešená.

V nové podobě by mělo být zachováno i typické osvětlení stávajícího stadionu v podobě takzvaných lízátek. Na financování stavby by chtělo město získat státní dotaci, která na podzimním jednání byla přislíbena Milanem Hniličkou, předsedou Národní sportovní agentury.

Stavbu fotbalového stadionu chystají i sousední Pardubice. Vznikne rekonstrukcí letního fotbalového stadionu. Za 314 milionů korun bez DPH stadion postaví firma PORR, rozhodli 11. března pardubičtí zastupitelé. Současná kapacita letního stadionu je 600 diváků, po rekonstrukci bude 4600 lidí.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud