Jan Vacek
Premium
17. prosince 2021 • 12:00

Fofrníci překvapili i Váchu. Styl mladíků Sparty přežil, co řeší Vrba?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou hladoví, sebevědomí a taky zatraceně dobří. Mladí fofrníci ze Strahova vzali druhou ligu útokem. Po její podzimní části se sparťanská rezerva vyhřívá na druhém místě tabulky. Ačkoli disponuje suverénně nejmladším kádrem v soutěži (průměr 21,5 roku), stlačila pod sebe s výjimkou Zbrojovky úplně všechny. Trenér Michal Horňák tak zatím svou misi naplňuje dokonale. Sportovní výsledky kloubí s výchovou talentů pro áčko. Jaké adepty vidí kapitán Lukáš Vácha?



Na úplném začátku byly obavy. Oprávněné obavy, zda výtah ze třetí ligy nebude pro mladičkou strahovskou partu až příliš strmý. Sice posun o jediné patro, mezi oběma soutěžemi je ovšem gigantický rozdíl. Už proto, že druhá liga je na rozdíl od třetí plně profesionální.

„Obavu jsme měli všichni,“ přitakává v rozhovoru pro deník Sport hlavní trenér Michal Horňák. „V pátém kole ale nastal zlom. Po něm jsme se uklidnili a věděli, že už to bude dobré.“

Sparta tehdy zajížděla do Příbrami, na půdu ještě nedávno prvoligového mužstva. A vysekla parádní výkon. Disciplinovaný, koncentrovaný. Výhra 2:0 byla jasným odmítnutím teze, že by pro ostatní měla být pouze fackovacím panákem.

„Už během rozcvičky jsem viděl, jak jsou kluci koncentrovaní. Za každou cenu to chtěli zvládnout. Tahle výhra nám dodala sebevědomí, pak už jsme šli jenom nahoru,“ zdůrazňuje Horňák.

Nakonec mladí Pražané doskočili až na druhou příčku. Pomohlo jim v tom především to, že velice rychle přivykli náročnosti a fyzickému aspektu druhé ligy. Neodpadávali ze soubojů, u balonů nebyli až druzí. Spíš naopak.

„Byl jsem pak překvapený, jak to kluci zvládají. I trenéry soupeře to zaskočilo, protože si mysleli, že nás přejedou fyzicky. Ale to se moc nedělo,“ mne si ruce bývalý skvělý obránce, jenž na Letné slavil celkem deset mistrovských titulů.

Optikou čistě fotbalové stránky to byl už trochu jiný příběh.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud