Jiří Fejgl
30. června 2022 • 14:05

Druholigový démon končí kariéru. Střelce Pázlera (31) zradila kyčel

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždy se snažil strhnout nálepku, kterou si vlastně stvořil sám. „Nejsem jen druholigový střelec,“ říkával o sobě Jan Pázler, fotbalista, jenž končí kariéru. Po nedobré sezoně v Dukle Praha oznámil, že odchází do důchodu. V jedenatřiceti letech.



Vždy hrál slušně. V první a druhé lize nastřádal celkem 235 startů, pouze třináctkrát viděl žlutou kartu. Vyloučen nebyl ani jednou. „Občas vypadá, že není ve hře. Ale kanonýr to je,“ tvrdil o něm trenér Karel Havlíček, který vedl rodáka z Náchoda v Hradci Králové.

Právě v dresu „votroků“ zažil Pázler nejlepší roky. Dvakrát se stal nejlepším střelcem druhé ligy. V sezoně 2015/16 skóroval sedmnáctkrát, o dva roky později přihodil ještě další čtyři zářezy. Celkově jich zapsal ve druhé lize 51 ve 132 zápasech. V elitní soutěži má bilanci hubenější. Ve 103 startech slavil šestnáctkrát.

„Párkrát jsem slyšel, že jsem druholigový střelec. Co na to mám říct? Prostě to tak vycházelo. Dostal jsem v ní víc prostoru. Ale já si tak nepřipadám. I v lize jsem dal nějaké góly,“ vykládal. „V lize je mnohem větší kvalita, hraje se tam lépe takticky. Je to úplně jiný level,“ přiznal.

Mezi smetánkou zažil prakticky jen jedno období, s nímž byl spokojený. A to hned to první. Jako dvacetiletý junák dostal šanci v Dukle Praha. Za sezonu a půl nastřádal osm branek a vykoupil ho Jablonec. Čekaly se velké věci, které však nepřicházely.

VIDEO | Podívejte se na Pázlerův gól za Liberec z července 2018

Liberec - Karviná: Střídající Pázler hlavou prodloužil centr Ševčíka a domácí vedou, 1:0!
Video se připravuje ...

A to ani po největším přestupu. Když se stal v dresu Hradce podruhé lídrem kanonýrů druhé ligy, vykoupil ho Liberec. Slovan aktivoval v létě 2018 výstupní klauzuli ve výši 4 miliony a sliboval si oživení ofenzivy. Pázler však skóroval v modrobílých barvách jen dvakrát - a to hned v úvodních třech utkáních. Pak už se neprosadil a po roce zmizel do Brna, kde rovněž zapadl. Nevyšla mu ani angažmá na Žižkově a v Dukle.

Brzdilo ho zdraví, ztráta formy, brankově paběrkoval. A co si budeme povídat, Pázler byl především gólový hráč, do presingu i mezihry se tolik nezapojoval. I to mu bylo vyčítáno. „Koncák je od toho, aby dával góly. Když soupeř přejde přes útočníka, je tam pořád devět hráčů, kteří brání. Potřebuju mít sílu ve vápně. Když se balon někam odrazí, být tam a dát gól. Nebavilo by mě sice dobře bránit, ale dát tři góly za sezonu,“ vysvětloval.

Na to už myslet nebude. Vyhlásil konec, trápí ho artróza kyčle. „Chtěl bych poděkovat všem klubům, trenérům a dalším lidem okolo fotbalu, kteří mi věřili a dali mi šanci. Také chci poděkovat všem hráčům, kamarádům, kteří za mnou vždy stáli. Ale nejvíce chci poděkovat mé rodině a přítelkyni, kteří mě celou kariéru podporovali a dodávali mi sílu a sebevědomí,“ uvedl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud