Michal Kvasnica
Premium
21. února 2024 • 20:23

Nový majitel Opavy: Peníze jsou. Druhá česká je jako první slovenská

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první z druholigových klubů odstartuje jaro Opava s Duklou, a to v rámci nedělního čtvrtfinále MOL Cupu. Pro slovenského podnikatele Andreje Krajíčka to bude premiérový zápas v roli nového většinového vlastníka SFC. „Mám zájem hrát o nejvyšší cíle, cítím velkou zodpovědnost za fanoušky i město,“ říká před ostrým začátkem majitel stavební firmy A. I. K., který zároveň podporuje v Žilině fotbal i hokej. Jaký je rozpočet klubu? Utáhl by finančně postup do FORTUNA:LIGY? Bude pokračovat předseda Lukáš Petřík? I o tom mluví jednačtyřicetiletý byznysmen.



Jak se slovenský podnikatel stane většinovým vlastníkem Opavy?
„Postupně. To znamená, že jsem musel splnit podmínky města.“

Tomu rozumím, ale jak jste se vůbec ve Slezsku objevil?
„Přivedl mě Jarda Kolínek (sportovní manažer), známe se dlouho. Fotbal už nějaký čas dělám. Přišel jsem nejdřív v podstatě jako sponzor, ale když jsem viděl, jak to tady funguje, jaká je atmosféra, jak jsou nastavení lidé... Druhá liga v Opavě je jako první liga na Slovensku. Tak nějak to vzniklo, šel jsem do toho.“

Máte za sebou fotbalovou minulost?
„Mám. Akademii v Žilině, pak jsem odešel do Bánové, kde jsem hrával do nějakých pětatřiceti roků. Nejvíc asi třetí ligu, po nějaké reorganizaci možná druhou. Ještě hrávám sálovku, ale už jen dávám góly. Neběhám.“ (úsměv)

Třetiligovou slovenskou Bánovou vlastníte taky?
„Tak vlastním... Jsem tam hlavní sponzor, ale my jsme občanské sdružení. Máme předsedu, výbor, je to trošku na nižší úrovni. Točí se tam podstatně méně peněz. Ale je to srdcovka, jsem tam stále.“

Máte představu, jak budete Opavu financovat? Není sranda pořídit si profesionální klub.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud