Michal Kvasnica
22. února 2024 • 15:00

Janov neuspěl, Plzeň poslala talent z Opavy do Rakouska. Co SFC a Kozák?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojtěch Hranoš, Samuel Šigut, Dalibor Večerka, Denis Darmovzal, Denis Kramář, Štěpán Harazim... Dalším mladíkem z Opavy, který zamířil za ambicióznější prvoligovou štací, je Florián Višňa. Sedmnáctiletý útočník přestoupil navzdory zájmu italského Janova do Plzně a obratem odešel hostovat do druholigového rakouského SV Lafnitz, jenž vlastní stejní majitelé jako Viktorii. „Neprojevil zájem pokračovat,“ popsal sportovní ředitel SFC Jaroslav Kolínek. Ten je v kontaktu se zkušeným odchovancem Liborem Kozákem.



Florián Višňa si premiérový start ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE připsal ve druhém kole této sezony v zápase proti Varnsdorfu, kdy nastoupil na patnáct minut. V šestnácti letech. Kouč Miloslav Brožek s ním počítal v opavském áčku.

„V dobré víře jsme ho vytáhli z U16, mysleli jsme si, že by mohl zvládat fyzický fotbal. V kategoriích U14 a U15 byl skautovaný celou republikou. První měsíc vypadal dobře, proto dostal i část utkání s Varnsdorfem, aby se mohl prezentovat. Byl jsem za to rád,“ vzpomíná trenér.

Další starty už ale Višňa za SFC nepřidá.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud