Michal Koštuřík
5. srpna 2009 • 12:15

Zlín nadává na sudího

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítejte ve druhé lize. Soutěž, které se v zákulisí přezdívá džungle, přivítala exligistu ze Zlína po svém. Sudí Bílek v Mostě nařídil proti hostům dvě problematické penalty a vyloučil jim hráče. „Nechtěl být citlivý,“ říká kouč Minář.



Zlínští cítí po remíze 2:2 obrovskou křivdu. Oba góly inkasovali z penalt, nařízených za údajné hraní rukou v šestnáctce. Nejprve se měl provinit Malcharek, poté ve zdi Vyskočil.

„Abnormálně přísné verdikty. Takových situací je v každém zápase milion,“ hněvá se Minář. Nejvíc jej naštvalo odpískání pokutového kopu za Vyskočilovu ruku při trestném kopu soupeře.

Podle Jaroslava Bílka zasáhl záložník míč ve zdi nedovoleným způsobem. „Sudí si prostě řekl, že byla ruka. A tak ji odpískal,“ krčí rameny.

Sudí Jaroslav Bílek.Foto Pavel Mazáč SPORT

Zdá se, že jablonecký arbitr Bílek má na Zlín spadeno.

Na jaře uznal při jeho zápase v Českých Budějovicích Benátův gól, ačkoliv jeho spoluhráč Sedláček stál v ofsajdu.

To posléze potvrdila i komise rozhodčích. Jihočeši neregulérní trefou vyhráli 1:0.

Bílek pak přijel do Zlína a v duelu se Spartou neodpískal pokutový kop za faul na Kroupu.

Místo toho udělil domácímu útočníkovi žlutou kartu, kvůli níž nebyl kouči Minářovi k dispozici pro následný klíčový souboj v Olomouci.

„Nevím, jak to mám brát,“ komentuje počínání sudího.

V Mostě padly také dvě červené karty. Domácí Fleišman byl vyloučený těsně před půlí, zlínský Malcharek na začátku druhého poločasu. Zadák při rozehrání přímého kopu trefi l protivníka Oboyu, jenž stál příliš blízko míče.

„Dělal to neustále. Dostal za to jednu žlutou kartu a měl dostat druhou. Místo toho šel ven Malcharek, který chtěl zrychlit hru,“ nechápe zlínský kouč.

„Hned první utkání, ve kterém jsme hráli velmi dobře, mi otevřelo oči. Nevím, proč by se na nás měli vytahovat rozhodčí. Nikdo neřekl, že jedeme na postup. Nejsme takový favorit jako Žižkov,“ dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud