24. října 2009 • 17:26

Zlín nasázel trojku pražské Dukle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína porazili ve druhé lize Duklu Praha 3:1 a vyhráli i třetí utkání v Kunovicích, kam se přesunuli pro zbytek zimní části kvůli rekonstrukci svého stadionu.



První poločas otevřela šance Vrány, který však technickou střelou z hranice šestnáctky branku netrefil. Podobně si vedl na druhé straně v pádu hlavičkující Novák. Dukla byla nebezpečnější, ale pohrdla i dalšími příležitostmi.

Nejprve Hanousek mířil zblízka nad, podobně jako o deset minut později Vrána. Závěr první půle už patřil Zlínu. Kroupův pokus ještě Svoboda kryl a s námahou vytěsnil i ránu Vozábala. Dvě minuty před přestávkou ale Vozábal napřáhl znovu, jeho střela šajtlí z hranice šestnáctky prošla gólmanovi Dukly mezi rukama a zajistila Zlínu vedení.

Ve druhé půli měli domácí dlouho hru pod kontrolou. Z brejků hrozili do otevřené obrany a v 73. minutě po rohu Šmahaje navýšil náskok kapitán Zbožínek. Nicméně Dukla se nevzdala a za další dvě minuty odpověděla, když centr ze strany usměrnil za Kořínka hlavičkující Chigou.

Stejný hráč se pokoušel v závěru o vyrovnání, ale po rohovém kopu bránu minul. Na druhé straně odmítl definitivní pojistku Žůrek, jehož střela mířila po brejku jen těsně vedle tyče. Zlínští si vše vynahradili v poslední minutě, kdy se hlavou prosadil Kroupa.

13. kolo druhé fotbalové ligy:

Tescoma Zlín - Dukla Praha 3:1 (1:0)
Branky: 43. Vozábal, 73. Zbožínek, 90. Kroupa - 75. Chigou. Rozhodčí: Jílek - Kovařík, Moudrý. ŽK: Jelínek - Kučera, Hanousek. Diváci: 312.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Görner (87. Elšík), Vozábal (60. Pazdera), Novák (33. Lukaštík) - Kroupa, Žůrek. Trenér: Minář.
Dukla: Svoboda - Mikula, Kučera, Vorel, Mičic - Malý, Gedeon, Hanousek (70. Svatonský), Berger - Chigou, Vrána. Trenér: Bittengel.


Nováček z Vlašimi porazil Třinec

Fotbalisté Vlašimi porazili v 13. kole Třinec 2:0. Nováček soutěže je s 20 body sedmý a na svého soupeře na pátém místě ztrácí jediný bod.

Do vedení mohl Vlašim poslat v 16. minutě Bálek, střelou z otočky však trefil jen tyč. Skóre utkání tak otevřel až minutu před koncem prvního poločasu Křeček.

Třinci pak zkomplikoval situaci v 73. minutě Kuděla, který od rozhodčího dostal rovnou červenou kartu. I v oslabení měli hosté šanci vyrovnat, ale závaru před brankou Vlašimi nedokázali využít. Domácí přesilovku využili takřka vzápětí. Bálek se dostal v rohu vápna k míči a křížnou střelou zpečetil výsledek utkání.

Vlašim - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 44. Křeček, 83. Bálek. Rozhodčí: Ardeleánu - Peřina, Marek. ŽK: Kalabiška - Chlebek, Hanus. ČK: 73. Kuděla (Třinec). Diváci: 956.
Vlašim: Toma - D. Nešpor, Kropík, M. Nešpor, Schuster - Vebr (65. Borák), Pokorný, Křeček, Průcha (J. Dvořák) - Bálek, Kalabiška (85. Brožík). Trenér: Nádvorník.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Chlebek, Kuděla, Martinčík - Malíř, Hanus (67. Stýskala), Ceplák, Eismann - Matůš (59. Onuchukwu), Szmek (78. Doležal). Trenér: Neček.


Slezské derby gól nepřineslo

Slezské derby ve 13. kole mezi Hlučínem a Opavou gól nepřineslo. Hlučín počtvrté za sebou vyšel na domácím hřišti střelecky naprázdno a zůstává v tabulce třetí od konce. Oba soupeři si připsali už pátou remízu v sezoně.

Bezbrankový výsledek se zrodil i přesto, že oba celky hrály pohledný fotbal a vypracovaly si několik šancí, v koncovce však fotbalisté selhali. Vyznamenali se také oba brankáři, především pak tři minuty před koncem domácí Kosmál, který zlikvidoval střelu Halašky.

Hlučín - Opava 0:0
Rozhodčí: Možíš - Chytil, Vysloužil. ŽK: Dohnálek, Javorek, Vlček - Pospěch, Halaška. Diváci: 1650.
Hlučín: Kosmál - Bogdaň, Drozd (46. Dobeš), Švrček, Prokeš (69. Vlček) - Javorek, Sokol, Juřátek, Dohnálek - Čelůstka, Hrtánek (81. Kovář). Trenér: Hajný.
Opava: Květoň - Mezlík, Uvíra, Wirth, Kolínek - Cigánek, Zapletal, Halaška, Schaffartzik (65. Nepožitek) - Partyš, Pospěch. Trenér: Látal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud