22. srpna 2010 • 04:16

Mikolanda: Bude hrát s dopingem!

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už má vyřízenou registraci, ale stále nemůže hrát. Fotbalista Žižkova Petr Mikolanda (25) totiž čeká na vyjádření antidopingové komise. Útočník si kvůli nefungujícím ledvinám v posledních třech letech prošel neuvěřitelnými zdravotními problémy.



Aby žil, musí Mikolanda brát kila prášků, jenže některé z nich jsou ve sportu zakázané. On se přesto rozhodl do profesionálního fotbalu vrátit. Polyká 24 léků denně a to je právě hlavní problém, kvůli kterému zatím nemůže kopat do míče při mistrovských utkáních.

„Beru dva preparáty, které jsou zakázané a v podstatě to je doping. Jelikož je ale potřebuji k životu, musí mi antidopingová komise udělit výjimku,“ vysvětluje Mikolanda.


Hráč, který má za sebou dvě mozkové mrtvice, operaci srdce, třikrát týdně chodí na dialýzu a čeká na transplantaci ledviny, se na trávník dostane snad příští víkend.

„Mají třicet dní, aby to rozhodli. Ale snad by se to mělo stihnout už příští týden. Poslali jsme jim kompletní zdravotní dokumentaci. Na 99,9 procenta tu výjimku dostanu. Ale nechci to zakřiknout,“ povídá bývalý reprezentant do 21 let, kterého kdysi koupil anglický West Ham, ale nyní je zpět na Žižkově.

„Podobné prášky bere i Ivan Klasnič, který hraje za anglický Bolton. Ten je na tom stejně jako já, ale už má po transplantaci,“ dodal Mikolanda.

Petr Mikolanda návrat na trávník nevzdal
Petr Mikolanda návrat na trávník nevzdal


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud