31. srpna 2011 • 18:54

Ostudný krach v poháru. Divizní amatéři převýšili Slavii!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha vypadli z Ondrášovka Cupu už ve 3. kole. Překvapivě nestačili na divizní Převýšov, na jehož půdě prohráli jednoznačně 0:3. O dvě branky se postaral domácí útočník Jarkovský. V souboji dvou ligových celků pak vypadl Hradec Králové, který podlehl 1:3 Slovanu Liberec. V poháru tak skončily už čtyři prvoligové týmy, už dříve vypadly Příbram a Bohemians 1905.



Slavia doplatila na velké množství zmařených příležitostí. Už v 2. minutě se dostal do jasné šance zkušený Vlček, ovšem jeho pokus odkopli obránci Převýšova z brankové čáry. Neuspěli ani mladý stoper Sudek nebo útočník Voráček, který šel sám na domácího gólmana.

A tak udeřilo na druhé straně, když se těsně před přestávkou prosadil po centru Jarkovský. Tentýž hráč mohl krátce po půli přidat druhý gól, ale na poslední chvíli zachránil Kaufman. Jarkovský ale po chvíli přece jen slavil, když zblízka podruhé překonal Čontofalského.

Když pak trefil střídající slávista Zákostelský jen břevno, dal v závěru definitivu výsledku bývalý hráč Slavie Ivo Svoboda. Slavia tak napodobila rok 2007, kdy rovněž v třetím kole vypadla s divizní Líšní.

„Je to neomluvitelná ostuda, ze které samozřejmě vyvodíme tvrdé důsledky. Mrzí mě to kvůli všem slávistickým fanouškům, zejména těm, kteří sem do Převýšova vážili cestu, aby nás povzbudili,“ uvedl po zápase trenér Michal Petrouš.

Liberec v lize vyhrál v Hradci 3:0 a zopakoval podobný výkon i doma. Pomohla mu už 3. minuta, kdy poslal domácí celek do vedení mladý útočník Hadaščok. Ten se stal hrdinou utkání: po změně stran vyhrál souboj s kolegou z reprezentace do 19 let brankářem Koubkem a vybojoval tak penaltu pro Štajnera. Po hodině hry pak sám zvýšil na 3:0. Hradec se gólu dočkal až v nastavení, když se po rohu prosadil Fukal.

Ostatní celky Gambrinus ligy prošly přes soupeře z nižších soutěží.

Utkání 3. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:

Převýšov - Slavia Praha 3:0 (1:0)
Branky: 42. a 63. Jarkovský, 90. Svoboda. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pilný. Diváci: 2200.


Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1)
Branky: 69. Simerský - 29., 56. a 88. Chramosta. Rozhodčí: Nenadál - Chytil, Gallo. Diváci: 1135.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Kúdela, Wojnar, Štohazl (46. Procházka) - Bulut (86. Zahustel), Kulič (74. Řezníček), Chramosta. Trenér: Koubek.


Frýdek-Místek - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
Branky: 27. Trousil, 87. Lukáš. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Peřina. Diváci: 750.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Hlúpik (51. Poliaček), Kordula, Pavelka (55. Daníček), Valenta - Došek, Kerbr (72. Lukáš). Trenér: Soukup.


Ovčáry - Viktoria Žižkov 0:2 (0:0)
Branky: 64. a 75. Böhm. Rozhodčí: Ochotnický - Mencl, Košec. ČK: 59. Mareš (Ovčáry). Diváci: 580.
Žižkov: Vaclík - Peciar, Bodeček, Starý, Mach - Kadeřábek, Súkenník, Šťastný (54. Bořil), Folprecht - Böhm (80. Kalivoda), Sivrič (69. Musiol). Trenér: Pulpit.


Mikulovice - FK Teplice 0:4 (0:3)
Branky: 30. a 42. Mahmutovič, 27. Vachoušek, 68. Vondrášek. Rozhodčí: Mikel - Marek, Nádvorník.
Teplice: Slavík - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Matula - Vondrášek, Ljevakovič, Čajič (76. Zoubele), Stožický (46. Vůch) - Vachoušek - Mahmutovič (68. Jungr). Trenér: Rada.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud