19. dubna 2012 • 17:52

Finále poháru: Sparta - Olomouc. Fotbalisté Sigmy porazili Teplice 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finále fotbalového Poháru České pošty se utkají pražská Sparta a Olomouc, která dnes v semifinálové odvetě zvítězila v Teplicích jednoznačně 3:0. Hosty k výhře nasměroval dvěma góly Ordoš, vlastní brankou pomohl Hanákům k vítězství Siva. První zápas skončil bezbrankovou remízou. Sparta postoupila už ve středu přes Jablonec. Finále bude hostit 2. května Plzeň.



Teplice byly před odvetou pasovány na mírného favorita, i proto, že před týdnem byly na Hané mnohem nebezpečnější. Jenže Severočeši na jaře hrají doma mnohem hůř než venku a proti Olomouci to potvrzovali od samého začátku. Prohrávali většinu soubojů ve středu hřiště a pořádně se nedostali do pozic, z nichž by měly vznikat šance. Zatažená a napadající Olomouc toho dokázala využít.

Ve 38. minutě si narazil Ordoš s Navrátilem, bránícímu Vondráškovi míč uskočil a olomoucký útočník mohl v klidu přehodit vybíhajícího Grigara. Inkasovaný gól Teplice ještě víc znervózněl a do poločasu prohrávaly už o dva - další vyhraný souboj ve středu hřiště přeměnila Olomouc v dlouhý nákop na Navrátila a jeho přízemní pas si do branky ve skluzu srazil Siva.

Olomouc měla už o poločase postup do finále prakticky jistý - Teplice potřebovaly dát tři góly a jejich výkon k tomu dával pramalou naději. V 65. minutě navíc Navrátil rozjel přečíslení tří na jednoho a po sérii odrazů se míč dostal až k Ordošovi, před kterým byla už jen odkrytá branka.

Olomouc pak zápas bez potíží kontrolovala. Jedinou vážnější šanci domácím dopřála v 86. minutě. Mujagič sice po centru ze strany napálil míč o tyč do sítě, ale kvůli ofsajdu z toho byl jen druhý neuznaný gól Teplic v semifinálovém dvojutkání.

Olomouc, která v lize kvůli bodovému odečtu za korupční kauzu bojuje o záchranu, se postupem do finále výrazně přiblížila účasti v Evropské lize.

Teplice - Sigma Olomouc 0:3 (0:2)
Branky: 38. a 65. Ordoš, 45. vlastní Siva.

Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl.
ŽK: Lukáš, Rosa - Kučera, Navrátil, Pospíšil, Heinz.
Diváci: 2650.
První zápas 0:0, postoupila Olomouc.

Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Smejkal), Lukáš, Matula, Rosa - Stožický (53. Dolejš), Čajič (68. Mujagič), Vachoušek, Siva, Vůch - Jindráček.

Olomouc: Zlámal - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Pospíšil, Kučera (89. Nepožitek), Podaný - Varadi, Ordoš (80. Jirouš), Navrátil (85. Heinz).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud