3. dubna 2014 • 20:01

Slavia v poháru končí, v Brně padla po penaltovém rozstřelu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna postoupili do semifinále Poháru České pošty. Zbrojovka v domácí čtvrtfinálové odvetě sice podlehla Slavií 0:1, která po gólu Milana Škody smazala manko z úvodního utkání, ale na penalty zvítězili 5:4 svěřenci Václava Kotala. Rozhodující pokutový kop proměnil Jiří Skalák. Brno se v semifinále utká s lepším z dvojice Plzeň - Jihlava.



MATCH OVERVIEW LEGACY
"Je škoda, že jsme takové utkání prohráli na penalty. Po domácí prohře jsme chtěli v Brně vyhrát vyšším než jednobrankovým rozdílem," litoval nizozemský trenér Slavie Alex Pastoor.

"Penaltová loterie nám bohužel nevyšla. Vyřazení nás mrzí, nyní se musíme soustředit na ligu a nejbližší zápas s Jabloncem," doplnil střelec hostů Škoda.

První poločas příliš pohledného fotbalu nenabídl. Brňané byli aktivnější, měli mírnou územní převahu, ale k ohrožení brankáře Černého se nedostávali. Zahrozili pouze dvakrát, poprvé hned v úvodu zápasu, kdy Šislerovu nedůraznou střelu stačil Černý chytit.

Po půlhodině se po kostrbaté kombinaci domácích útočníků dostal míč ke Kerestešovi, který přízemní střelou těsně minul. Slavia se dostávala nejdále k hranici velkého čtverce, na brněnskou branku nevystřelila.

I po změně stran si udržovali domácí fotbalisté převahu, "sešívaní" spoléhali jen na jednoduché protiútoky. Po jednom z nich v 51. minutě nevyužil chybu stoperů Zbrojovky Gecov. Po sólovém úniku se pokusil přehodit brankáře Doležala, ale ten jeho záměr vystihl.

Na druhé straně o postupu Brna ještě nerozhodl Skalák, jemuž Necid skluzem na poslední chvíli ukopnul míč. O deset minut později zachránil Slavii brankář Černý, který po rohovém kopu reflexivně vyrazil hlavičku stopera Koštála.

"Věřili jsme, že můžeme Slavii přehrát díky naší výškové převaze hlavně ze standardních situací. Měli jsme několik příležitostí po rohových kopech, střelecky jsme se ale neprosadili. Rozhodnout mohli také Hyčka a Skalák, kteří nevyřešili sólové nájezdy správným způsobem," připomněl kouč Brna Václav Kotal.

Slavia se dočkala branky až v 79. minutě. Juhar rozehrál přímý kop přesně na Škodu a ten hlavou překonal Doležala. "Sice v zápase bylo celkově málo šancí, měli jsme však příležitost dát více než jeden gól," konstatoval Pastoor.

V závěrečném náporu se už Brňanům nepodařilo vyrovnat. V penaltovém rozstřelu za moravské mužstvo uspěli Zavadil, Šisler, Keresteš, Markovič i Skalák. Na straně Slavie skórovali Necid, Gecov, Hrubý a Nitrianský a selhal pouze Juhar.

"Penalty jsme nacvičovali na posledním tréninku. Střelce vybral můj asistent Šmarda, měl šťastnou ruku, protože všichni dali branku," podotkl Kotal. "Na Juhara jsem měl svoji strategii, kterou nechci prozrazovat. Byl jsem si jistý, jak ji kopne. Ve fotbale se někdy stává, že nejlepší hráč nedá penaltu," dodal brankář Brna Martin Doležal.

Útočník Zbrojovky Karel Kroupa (vpravo) a záložník Slavie Marcel Gecov.
Útočník Zbrojovky Karel Kroupa (vpravo) a záložník Slavie Marcel Gecov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud