24. dubna 2019 • 21:07

Frýdkova drsná kosa, zrušená červená. Emoce vzplály i mezi lavičkami

Autor: jp, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo to viděl, nejspíš mu zatrnulo. Skluz Martina Frýdka na Josefa Hušbauera v pohárovém derby (Slavia - Sparta 3:0) vypadal drsně. A kdyby Hušbauer neuskočil, mohl zákrok skončit zraněním... Frýdek za to taky hned viděl červenou. Po tomto faulu se navíc strhla mela. Už na hřišti chtěli slávističtí spoluhráči svého záložníka mstít, pustily se do sebe i obě lavičky pražských „S“. Načež se po vstupu videorozhodčího faulující Frýdek vrátil zpátky na trávník. Červená zrušená, zmírněná na žlutou. Jak konzultaci vysvětlil videorozhodčí Pavel Královec?



Hřiště zahalil hustý dým, chvíli se nehrálo. A když sudí hru zase spustil, prosadila se Slavia podruhé, tentokrát z rohového kopu. Vedení 2:0 těsně před koncem prvního poločasu muselo domácí uklidnit. Jenže v tom nicotném zbývajícím čase se ještě stihlo stát něco, co červenobílé úplně rozpumpovalo.

Skluz Martina Frýdka na Josefa Hušbauera . Nic hezkého. Kousek před domácím záložníkem se ten hostující odrazil a Hušbauer jen tak tak před drsným skluzem uhnul. Sudí Ondřej Pechanec dvakrát neváhal, Frýdkovi hned ukázal červenou kartu.

Pavel Řehák se dostal do konfliktu se sparťanskou lavičkou
Pavel Řehák se dostal do konfliktu se sparťanskou lavičkou

Jenže jen u toho nezůstalo, „sešívaní“ už na hřišti šli po zrovna vyloučeném hráči. A když pak Frýdek na cestě do sprch míjel lavičky, museli dva chlapi držet náhradního brankáře slávistů Přemysla Kováře a především asistenta trenéra Pavla Řeháka (Kdo je Pavel Řehák? Více čtěte ZDE>>>), aby nedošlo na facky.

Co se stalo na hřišti, mělo by zůstat na hřišti

„Bez komentáře. Jsou to věci, které patří k zápasu, máme svých starostí dost. Nechceme tu situaci hodnotit,“ uvedl na tiskové konferenci PR ředitel Sparty Ondřej Kasík. Právě on byl jedním z mužů, který se snažil slávisty umravnit. A vzápětí musel odrážet atak Pavla Řeháka, který se na něj začal sápat. „Co se stalo na hřišti, mělo by zůstat na hřišti,“ přitakal tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Frýdek ale neodešel rovnou do sprch, čtvrtý rozhodčí Petr Ardeleánu ho pozastavil u vstupu do tunelu s vysvětlením, že situaci bude ještě zkoumat videorozhodčí Pavel Královec. A ten nakonec doporučil Pechancovi červenou smazat a zmírnit na žlutou.

„Konzultovali jsme to s rozhodčím, jak to viděl on. A řekl nám, že to viděl jako surovou hru. My jsme to přezkoumali a vyhodnotili to jako bezohledný zákrok. Na základě toho jsme rozhodčímu poslali do monitoru záběry, aby to posoudil,“ zdůvodnil Královec v České televizi.

Návrat viníka na hřiště byl v tu chvíli pro domácí nesmírně emotivní. Štěstí, že tu dusnou atmosféru přerušila přestávka...

SESTŘIH: Slavia je ve finále MOL Cupu. Spartu smázla 3:0
Video se připravuje ...

Heča: Vypadalo to, že trofej ani nechceme. Kouč Slavie vyzdvihl Hušbauera
Video se připravuje ...

Ščasný: Na Součka jsme nasadili už čtyři různé hráče a zase to nestačilo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud