5. ledna 2018 • 12:33

Tipsport liga nasadí video. Prověříme ho, smál se trenér Hašek

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport liga jde s dobou. Do 21. ročníku zimního turnaje se poprvé zapojí videorozhodčí. Dohlížet bude na sedm zápasů základních skupin. Tipsport liga, které se zúčastní pět prvoligových týmů, začíná už v sobotu v Brně zápasem tamní Zbrojovky s Pardubicemi (13.00).



I novináři mohou pohnout dějinami. V tomto případě dějinami Tipsport ligy. Na prosincové tiskovce se jeden reportér zeptal, zda bude na přípravném turnaji působit videorozhodčí, který měl v prosinci ostrou premiéru v HET lize. „Nejdřív nám to znělo jako sci-fi, ale druhý den jsme si řekli: Proč ne?“ prozradil ředitel turnaje Aleš Kolář. „Ligová fotbalová asociace nám to schválila jako testovací projekt, takže půjdeme do toho.“

Videorozhodčí v Tipsport lize poprvé pomůže 13. ledna na Xaverově v zápasech Liberce s Hradcem Králové a Jablonce proti Jihlavě. Pak bude video nasazené ještě do pěti utkání. Vystřídají se u něj Pavel Královec, Jiří Adam, Miroslav Zelinka a Karel Hrubeš.

„Schválně budeme střílet pod břevno a pod takovým úhlem, aby se míč odrážel na čáru a muselo se použít video,“ smál se Martin Hašek, trenér Bohemians. Byla to čistá nadsázka, protože v zápasech „klokanů“ videorozhodčí nebude.

Chceme si zachovat naši tvář a nadále se herně zlepšovat, říká trenér Bohemians Martin Hašek
Video se připravuje ...

Tipsport liga se hraje tradičně ve čtyřech skupinách, které hostí pražský Vyšehrad, Xaverov, Brno a Frýdek-Místek. Turnaj vyvrcholí 24. a 25. ledna Final Four na Vyšehradě. „Z mého pohledu je Tipsport liga mnohem zajímavější než obyčejné přípravné zápasy. Přináší větší nasazení i snazší motivaci hráčů, víc se přiblížíte podmínkám mistrovských utkání,“ pravil trenér Hašek, jehož Bohemians mají papírově schůdnou skupinu s třemi druholigovými soupeři.

Patronem letošního ročníku je bývalý brankář Jaromír Blažek , nový trenér gólmanů Mladé Boleslavi: „Je to pro mě pocta, pamatuju ještě začátky turnaje na Čechii Karlín.“ Vítěz turnaje získá 140 tisíc korun, 100 tisíc za triumf ve Final Four a dalších 40 tisíc za první místo ve skupině.

Tipsport liga 2018

Skupina A (Vyšehrad): Bohemians, Táborsko, Olympia Praha, Varnsdorf

Skupina B (Xaverov): Liberec, Hradec Králové, Jablonec, Jihlava

Skupina C (Brno): Brno, Pardubice, Znojmo, Skalica

Skupina D (Frýdek-Místek): Frýdek-Místek, Lodž, Prostějov, Poprad

Final Four, do něhož postoupí vítězové skupin, se hraje 24. a 25. ledna na Vyšehradě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud