22. května 2018 • 21:00

Ty vole, to je frajer! Plzeňský přebor zažil nevídané gesto fair play

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českých nižších soutěžích se taková věc vidí málokdy. Plzeňské derby v krajském přeboru mezi Lhotou a Chotíkovem (3:2 po penaltách) přineslo jedinečné gesto fair play. Hostující útočník Jan Končal mohl ve druhém poločase pohodlně srovnat na 2:2, místo toho zakopl míč z malého vápna do zázemí. Proč? Krátce předtím se totiž v souboji srazil domácí brankář s vlastním obráncem a oba zůstali ležet na trávníku. „Ty vole, tak to je frajer, pánové!“ zaznělo hned z tribuny.



Běžela 57. minuta plzeňského derby mezi Lhotou a Chotíkovem, domácí vedli 2:1 a kopali rohový kop. Z něj přímo nastřelili tyčku, hosté se však dostali do rychlého brejku.

V něm útočník Jan Končal předčil jak brankáře Lukáše Böhma, tak obránce Jakuba Šroubka a pelášil s míčem na prázdnou branku. Když se ale ohlédl a všiml si nepříjemné srážky, míč poslal do zázemí.

Spoluhráči přitom na Končala řvali, aby dal gól. Mohl, míč nemusel zakopávat, nešlo o žádný faul, ale nešikovnou srážku dvou protihráčů.

VIDEO | Končalovo gesto fair play v utkání Lhota - Chotíkov

Neuvěřitelné gesto fair play! Fotbalista zakopl míč před prázdnou bránou, aby mohli ošetřit protihráče po hrozivé srážce
Video se připravuje ...

Z tribun ihned zazněl potlesk a výrazy úcty a respektu. „Ty kráso, ty vole, tak to je frajer, pánové. Ten kluk tedy… Byl to ten, jak stojí teď z boku, jaký má číslo?“ vyzvídali hned diváci. Brankář Lhoty utkání nakonec dochytal, pro obránce Šroubka musela dojet sanitka.

Zajímavé je, že Lhota se v podobné situaci ocitla i v minulé sezoně. Nicméně byla na druhé straně barikády. V zápase proti Rozvadovu si právě brankář Böhm na apel kapitána Zbyňka Černého vstřelil vlastní gól poté, co Lhota krátce předtím vyrovnala po situaci, kdy hráč Rozvadova s míčem upadl. Černý za své gesto letos v dubnu převzal na vyhlášení Cen fair play dopis za čin.

Utkání mezi Lhotou a Chotíkovem nakonec skončilo remízou 2:2 a následný bonusový bod v pokutových kopech získali domácí. Mnohem více ovšem zaujalo Končalovo gesto fair play. Respekt!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud