Jiří Fejgl
1. února 2023 • 14:20

Šmarda na Žižkově končí, obří náskok nestačí. Ke Kotalovi přichází sparťan

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skupinu B třetí fotbalové ligy vede o devět bodů. Tvrdě jde za postupem do baráže a návratem do druhé nejvyšší soutěže. Přesto přichází ze Žižkova nečekaná zvěst. Od mužstva byl odvolán trenér Michal Šmarda. Místo něj přichází do Viktorie Michal Horňák, ještě na podzim kouč Sparty B.



Sehraná dvojka z východních Čech se rozpadá. Michal Šmarda už nebude spolupracovat s Václavem Kotalem, s nímž působil například v Hradci Králové nebo dokonce ve Spartě.

Naposledy spolu „oživovali“ Žižkov, jenž zapadl mimo profesionální fotbal. V létě byl jejich příchod do svérázné pražské čtvrti překvapivý, stejně je to v aktuálním případě. Kotal, který dohlížel na celek jako jakýsi supervizor, totiž zůstává. „Je to rozhodnutí vedení klubu,“ pronesl jeden z expertů deníku Sport.

Šéfové Viktorie ponechali mužstvu po pádu podmínky jako ve druhé lize, proto je tým jasným favoritem na postup. Na podzim pozici potvrdil, tabulku skupiny B vede o devět bodů. Přesto přichází dvaapadesátiletý Horňák, jenž se stejně starým Šmardou potkal při hráčském angažmá na Letné.

„Ještě nemáme jasno, jak si rozdělíme kompetence. Míša je na Moravě, v pátek se potkáme,“ oznámil Kotal.

Třetí liga se v této sezoně hraje ve dvou skupinách. Jejich vítězové se poměří v baráži o posun výš. Druhá grupa je vyrovnanější, mluví se o postupových ambicích rezerv Bohemians i Plzně či Domažlic.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud