12. července 2023 • 14:00

Mašek (28) ukončil kariéru a stal se trenérem. Povede béčko Příbrami

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý velký talent českého fotbalu Dominik Mašek ukončil v 28 letech kariéru. Příbramský odchovanec, který se v dresu mateřského klubu stal nejmladším hráčem v historii nejvyšší soutěže, ohlásil konec kvůli vleklým problémům s koleny. „Moje kariéra se bohužel nachýlila ke konci. Nevím, jestli to definitivní, ale momentálně ano,“ řekl pro klubový web.



Mašek se zapsal do historie v posledním kole sezony 2010/11, ve kterém pomohl Příbrami k vítězství 2:0 v Ostravě. Debutem ve věku 15 let, 10 měsíců a 18 dní překonal o devět dní tehdejší rekord Pavla Mezlíka.

Šikovný ofenzivní záložník následně zamířil do Hamburku, kde se ale do prvního týmu neprosadil. Po krátkém angažmá v nizozemském Cambuuru se Mašek vrátil do Čech a nastupoval za Bohemians 1905, Mladou Boleslav, Zlín a Jablonec. V první lize zasáhl do 121 zápasů a dal 18 branek.

V lednu se Mašek vrátil do druholigové Příbrami, během jarní části ale odehrál už jen 211 soutěžních minut. Ve středočeském klubu bude nyní pokračovat v roli trenéra divizního B-týmu.

„Zdraví mě zastavilo, takže teď končím. Nevím, jestli to definitivní, ale momentálně ano. Fotbal budu hrát na nějaké výkonnostní úrovni. Samozřejmě mě čekají i jiné povinnosti,“ těší se na trenérskou výzvu Mašek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud