25. srpna 2011 • 22:08

Smutná premiéra: Jarošík se snažil, ale ostudu neodvrátil

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel do Sparty kvůli evropským pohárům, ale nakonec si v nich Jiří Jarošík zahrál jen nějakých čtyřicet minut v odvetě play-off Evropské ligy. Sparta i přes enormní snahu zvítězila nad rumunským FC Vaslui pouze 1:0 a vinou prohry 0:2 z prvního zápasu na mezinárodní scéně končí.



Když šel na hřiště místo Luboše Huška, vítala ho Generali Arena bouřlivým potleskem. Jiří Jarošík se sice vrátil do Sparty jako stoper, ale také s vizitkou univerzála, který je v případě nouze schopen nastoupit i v záloze. A tento stav právě nastal.

Sparta sice nastoupila do odvety ve vysokém tempu, ale kýžený rychlý gól se jí za celou první půli vstřelit nepodařilo. Na zarputilou obranu rumunského celku zkrátka nenašla klíč a bylo jasné, že se musí něco změnit.

Proto se trenérský štáb Sparty rozhodl pro poměrně překvapivý tah. Defenzivního záložníka Luboše Huška, který měl s konstruktivní rozehrávkou tradičně problémy, nahradil Jarošík. A stoupl si tam, odkud Spartu před lety opouštěl – na místo ofenzivního záložníka. Dozadu se ve středové řadě pokorně zasunul Kamil Vacek.

První dotek s balonem Jarošík zrovna šťastný neměl, ale pak se blýskl vyhraným soubojem ve vlastním pokutovém území a začal být na hřišti znát. Stál vlastně i u zrodu gólové akce Sparty, protože po jeho nepovedené střele se dostal k míči Manuel Pamič a propálil nepozorného Vytautase Černiauskase – 1:0!

Sparta se nadechla k novému náporu a Jarošík hrál v její obrodě jednu ze stěžejních rolí. Rozehrával, tlačil se do zakončení, snažil se pracovat na velkém prostoru. Jenže jeho střelecké pokusy většinou soupeř stačil zblokovat.

Závěrečný tlak, v němž mohl najít uplatnění Jarošíkův impozantní výskok, však bohužel otupilo stupidní vyloučení Jakuba Podaného. Spartě tak nakonec slibný návrat ztraceného syna k zázraku nestačil a musí už v srpnu hodnotit sezonu jako neúspěšnou.

Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii
Tomáš Řepka s Liborem Sionkem znechuceně sledují Jiřího Jarošíka během zápasu Sparty proti rumunské Vasluii

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud