3. srpna 2012 • 11:56

Sparta přišla o zraněného Krejčího, Příbram určitě nestihne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Marku Matějovském bude fotbalové Spartě chybět další klíčový záložník. Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s Admirou Mödling se zranil Ladislav Krejčí. Dvacetiletý záložník si poranil rameno a téměř jistě vynechá nedělní ligový duel s Příbramí.



Záložník fotbalové Sparty Ladislav Krejčí si v závěru prvního utkání 3. předkola Evropské ligy proti Admiře Mödling vykloubil při pádu rameno a není jisté, kdy se vrátí na hřiště.

Trávník v Rakousku opouštěl sparťanský talent s tváří zkřivenou bolestí a hned zamířil do vídeňské nemocnice. Ke Krejčího úlevě rentgenové snímky vyloučily vážné poranění ramenního kloubu. Když se připojil ke spoluhráčům na letišti, občas se už i usmíval.

Téměř jisté je, že nedělní ligový zápas s Příbramí je pro Krejčího pasé. Útěchou pro něj je, že by vykloubení nemělo být zásadní komplikací. "Podle toho, co bylo vidět na rentgenu, by nemělo být nic poškozené. Takže nakonec jsme v nemocnici dostali ještě docela dobré zprávy," uvedl Krejčí, když se v noci chystal na odlet z Vídně.

V letištní hale byl ještě v umazaných trenýrkách ze zápasu a teplákové bundě, v níž ukrýval zabandážovanou ruku zavěšenou na šátku. Za spoluhráči totiž dvacetiletý středopolař zamířil přímo z nemocnice, kam zase putoval rovnou ze stadionu. Po zápase se Krejčí nestačil převléknout. "Ale už se cítím dobře, je to lepší než bezprostředně potom, co se mi to stalo," řekl Krejčí.

Jeho zranění předcházel zdánlivě nevinný pád. Těsně před koncem zápasu mu protihráč škobrtl o nohu a Krejčí se poroučel k zemi. Na ní se už svíjel bolestí a vzápětí se odebral za postranní čáru, kde dostal základní ošetření.

"Můj pád byl trochu nekoordinovaný, spadl jsem na pokrčenou ruku. A ani si už nevybavuju, jestli jsem spadl na zem, nebo na míč. Ale od první chvíle jsem tušil, že mám rameno venku. Cítil jsem, jak jsem měl za ramenem bouli, ruku jsem pak nemohl od určité úrovně zvednout," řekl Krejčí. Týmový lékař David Erhart Krejčímu rameno nakonec "nahodil" v nemocnici. "Šlo to hned na první pokus," líčil Krejčí.

Sám neví, kdy se zase připojí k mužstvu a bude připravený trénovat a hrát. "To se teprve uvidí, ale teď je to těžké odhadovat," prohlásil Krejčí. Ani lékař Erhart netušil víc. "Záleží na vývoji zranění v následujících dnech. Teď je ještě brzy na nějaké prognózy," uvedl Erhart.

Sparťané by si přáli, aby Krejčího rekonvalescence nebyla dlouhá. Při zranění kapitána a dalšího stěžejního záložníka Marka Matějovského je i tak Krejčího výpadek pro Pražany další nepříjemností.

Ladislav Krejčí se zranil v utkání 3. předkola Evropské ligy proti rakouské Admiře
Ladislav Krejčí se zranil v utkání 3. předkola Evropské ligy proti rakouské Admiře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud