8. srpna 2012 • 15:57

Plzeň požene zaplněný stadion, na Poláky chystá bezpečnostní opatření

Autor: kah, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - CHORZÓW ČTVRTEK 20:00 ONLINE | Fotbalisty Viktorie Plzeň požene ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy vyprodaná Doosan Arena (11 700 míst). Ve středu dopoledne zmizely na pokladnách ve Štruncových sadech poslední lístky, stadion je beznadějně naplněný.



Na rozdíl od duelu s Rustavi bude zaplněný i sektor určený pro fanoušky hostů, zástupci Ruchu Chorzów si převzali celou kvótu. Polští příznivci mají obecně špatnou pověst, i proto se v Plzni chystají výrazně větší bezpečnostní opatření než obvykle.

"Ve spolupráci se soupeřem jsme u polských příznivců postupovali stejně, jako tomu bylo v opačném gardu při prvním zápase v Chorzowě. Všechny vstupenky byly fanouškům Ruchu prodávány pouze na jméno, správnost zadaných údajů bude kontrolována znovu u vstupu na plzeňský stadion," uvedl mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár.

Západočeši pokračují v nastoleném trendu letošní sezony. Takřka plný stadion hnal plzeňské fotbalisty v každém z domácích zápasů nového ročníku (11 446 na utkání Evropské ligy s Rustavi a 10 310 na ligovou premiéru s Hradcem Králové).

"Chceme, aby lidi náš fotbal bavil a na stadion dál chodili v co největším počtu. To je naším hlavním cílem, za podporu jim moc děkujeme," pochvaluje si přízeň fanoušků plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Západočeši si z utkání v polském Chorzowě přivezli dvoubrankové vítězství a jsou kandidáty na postup do dalšího kola. "Ruch je soupeř kvalitní, a proto jsem nečekal, že budeme na hřišti až tak dominovat. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Ale musíme to potvrdit i doma," upozorňuje plzeňský trenér Pavel Vrba.

Vladimír Darida uniká hráči polského Chorzówa v utkání 3. předkola Evropské ligy
Vladimír Darida uniká hráči polského Chorzówa v utkání 3. předkola Evropské ligy

"Jedná se o nepříjemného soupeře. Jsou drzí a umějí si pomoci i různým přidržováním a dalšími podobnými zákroky, které rozhodčí nevidí," přidává se útočník Marek Bakoš, který si v evropském poháru zahraje po třízápasovém karetním trestu.

"Nesmíme to brát za rozhodnutý výsledek, protože rozhodnuto není. Poláci nepřijedou odevzdaní. Stačí gól a budou zpátky ve hře. Navíc to není špatný soupeř. Musíme hrát, jako by to bylo 0:0, a chtít vyhrát. Ne jen bránit vedení," doplňuje brankář Petr Bolek.

Duel mezi Plzní a Ruchem Chorzów začíná ve čtvrtek ve 20:00. První utkání vyhráli Západočeši 2:0. Žádná z českých televizních stanic duel nevysílá, fanoušci budou mít možnost shlédnout pohárovou odvetu na internetovém kanálu Viktorie Plzeň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud