23. srpna 2012 • 22:11

Dva góly! Sparťan Kadlec se zviditelnil, jeho cena poletí nahoru

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Kadlec je znovu obávaným kanonýrem. Ve čtvrtečním duelu Evropské Ligy s Feyenoordem oprášil svůj střelecký instinkt a dvěma přesnými zásahy zajistil Spartě nadějný výsledek 2:2 do odvety. Z individuálního hlediska se nemohl zviditelnit lépe.



23. minuta: Matějovský hlavou sklepává míč na Kweukeho, jehož pokus míří k nabíhajícímu Kadlecovi. Ten se nemýlí a usměrňuje balon mezi tři tyče - 1:0.

27. minuta: Nacvičená akce Sparty. Dlouhý aut propadává přes Kweukeho až ke střelci Kadlecovi. Pravačkou si míč přiťukne na levačku a z otočky efektně pálí - 2:0.

Kotel hostujících fanoušků je v extázi. Sparťané na hřišti slaví. Radost je tak velká, že nechávají bez povšimnutí i rozzuřené příznivce Feyenoordu. Ti házejí na plochu vše, co jim přijde pod ruku.

Letenští mají jiné – příjemné – starosti. Musejí si plácnout s Kadlecem, dvacetiletým útočníkem, který si v Evropě "dělá" jméno. Lepší zviditelnění si nemohl přát.

Dvě branky na hřišti Feyenoordu, bez ohledu na konečný výsledek, mohou Kadlecovu cenu na přestupovém trhu dostat raketově nahoru.

144 milionů Sparta odmítla

Před rokem za talentovaného snajpra nabízel nizozemský Arnhem 144 milionů korun. Sparta nabídku zvážila, ale nakonec řekla: "NE!"

Václav Kadlec se tlačí do své druhé gólové poziceFoto Pavel Mazáč (Sport)
Útočný klenot tehdy polepila nápisem "neprodejný". Věřila totiž, že Kadlec může svůj talent rozvíjet na Letné ještě pár let a po nich přestoupit za větší ranec.

Tato myšlenka o pár měsíců postrádala u většiny veřejnosti smysl. Kadlec se zranil a dlouho Spartě chyběl. Na jaře postrádal formu. Objevily se i takové hlasy, že "jeho cena klesla na 20 milionů korun"...

Se současnou fazónou a talentem, kterým nepochybně disponuje, se však Kadlecova cena vyhoupne zcela určitě opět přes 100 milionů korun.

Akorát je otázkou, zda nálepku "neprodejný" Sparta již neodlepila.

Jordy Clasie se dostal do křížku s obrovitým Leonardem Kweukem
Jordy Clasie se dostal do křížku s obrovitým Leonardem Kweukem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud