30. srpna 2012 • 22:10

Zase Bakoš! Slovenský kanonýr poslal Plzeň do základní skupiny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EVROPSKÁ LIGA | Fotbalisté Plzně si zahrají v základní skupině Evropské ligy. V odvetě play off s Lokerenem zvítězili 1:0 a v součtu s prohrou 1:2 z prvního duelu postoupili díky vstřelenému gólu na hřišti soupeře. O postupový gól se dnes postaral Marek Bakoš, který se trefil i v prvním souboji v Belgii.





Plzeň tak naváže na loňské účinkování v hlavní soutěži Ligy mistrů a připíše si na konto minimálně 32 milionů korun, což je prémie za postup. V pátečním losování bude zřejmě v posledním čtvrtém koši a může se těšit na atraktivní soupeře.

Plzeň postrádala distancovaného Ševinského a zraněného Hejdu, a tak na stopera musel Čišovský, který byl kvůli zranění poslední dva měsíce mimo hru. V soubojích sice byl trochu nejistý, jinak na něm ale pauza tolik znát nebyla.

Dostat se do zápasu mu pomohl i úvodní tlak Viktorie. Domácí si vytvořili čtyři rychlé rohy, jenže z nich vytěžili jen nebezpečnou střelu Bakoše, která skončila díky teči jen těsně vedle.

Za vydatného deště si oba týmy musely dávat velký pozor na sebemenší podklouznutí, proto se hrálo opatrněji, než by asi domácím vyhovovalo.

Plzeň měla tlak, z něhož si ale vytvořila jen náznaky šancí. Především centry nenacházely své adresáty. Lokeren zahrozil v první půli jen z podobné standardní situace, z jaké dal v prvním duelu gól. Tentokráte hlavičkoval Mijat Marič nad.

Plzeňské fotbalisty v utkání s Lokerenem hnala opět zaplněná Doosan Aréna
Plzeňské fotbalisty v utkání s Lokerenem hnala opět zaplněná Doosan Aréna

Trpělivá hra nakonec přinesla Plzni zaslouženou odměnu. Limberský se na levé straně hezkou kličkou uvolnil a centrem našel Bakoše, který technickou hlavičkou poslal míč přesně k tyči. Zaznamenal tak už svůj devátý gól v osmém startu v předkolech evropských pohárů.

Slovenský útočník se mohl do poločasu prosadit ještě jednou, když si naběhl za obranu na dlouhý pas Procházky, ale zklamalo ho zpracování. Daridova rána zas skončila o metr vedle tyče.

Lokeren se musel začít více tlačit dopředu a tak Plzeň měla prostor pro své nebezpečné brejky. Hned po změně stran pálil z otočky Ďuriš, ale jen do boční sítě. Pak se do tří podobných šancí dostal Rajtoral, ale vytěžil z nich jen tyč.

To už bylo v době, kdy Plzeň mohla být ráda, že nehrála už o deseti. Bakoš ostrým skluzem zasáhl Galitsiose, což sudí ocenil k nelibosti hostů jen žlutou kartou.

Kvůli nevyužitým šancím se Plzeň musela strachovat o postup do posledních vteřin, ale nebezpečné standardní situace a nakopávané míče ustála a postup v dramatickém závěru uhájila.

Odveta 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Viktoria Plzeň - Lokeren 1:0 (1:0)

Branka: 37. Bakoš. Rozhodčí: Eriksson - Sjöblom, Flink (všichni Švéd.). ŽK: Bakoš, Darida - Taravel. Diváci: 11.711. První zápas: 1:2, postoupila Plzeň.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral (90.+1 Malakjan), Hanousek (88. Fillo), Ďuriš (77. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Lokeren:
Barry - Galitsios, Mijat Marič, Taravel, De Bock - Persoons, Leko (74. Miloš Marič), Overmeire - De Ceulaer (79. De Pauw), Harbaví, Patosi (79. Mokulu). Trenér: Maes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud