20. září 2012 • 00:02

Vrba o korupční aféře: Jestli mě sledovali, ať to pošlou mojí manželce

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodí aféra okolo možné korupce v českém fotbale Viktorii Plzeň před její čtvrteční premiérou v Evropské lize s portugalskou Coimbrou? Podle trenéra Pavla Vrby nic takového nehrozí. „Jaký by to na nás mělo mít vliv?“ odpověděl otázkou.



Bylo vidět, že o současných událostech, které rozpoutala schůzka majitele Sparty Daniela Křetínského s předsedou FAČR Miroslavem Peltou, se trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba bavit příliš nechtěl.

Soustředí se na čtvrteční duel s portugalským celkem Académica Coimbra a s hráči o tom, aby aféra nějakým způsobem neovlivnila jejich koncentraci na pohárový duel, nemluvil. „Neslyšel jsem, že by se to týkalo Plzně. Ty otázky patří panu Peltovi. Jaký by to na nás mělo mít vliv?“ reagoval Vrba.

Na závěr středeční tiskové konference pak přidal poznámku k možnému sledování rozhodčích a funkcionářů, o kterém se mluví v souvislosti s materiály, které předal Křetínský Peltovi.

„Pokud mě těch sedm měsíců sledovali, tak ať to video předají mojí manželce, aby věděla, jak jsem byl hodný,“ vtipkoval.

Moc důvodů k humoru ale plzeňský kouč neměl, když mluvil o sestavě pro duel s Coimbrou. Kromě zraněných Daniela Koláře a Michala Ďuriše možná nenastoupí ani Pavel Horváth a Marek Bakoš.

„Není velká pravděpodobnost, že budou k dispozici, rozhodneme se během čtvrtka. Oba se v předchozích pohárových zápasech prosazovali, takže by to byla velká ztráta. Když k tomu ještě přičtu Koláře a Ďuriše, je těch absencí moc,“ počítal „padlé“.

Pavel VrbaFoto Michal Beránek Sport

Vrba nicméně nevyloučil, že by Horváth, kterého trápí lýtko, či Bakoš (kotník) mohli případně nastoupit v průběhu utkání. A věří, že jeho tým bude na vítěze portugalského poháru dobře připravený.

Pomoct k úspěchu má i video s informacemi o soupeři, které trenér nasbíral sledováním třech předchozích duelů. „Hrají takový brazilsko-portugalský fotbal. Musíme si dát pozor na to, co jsem hráčům ukazoval. Tedy, že jsou silnější v ofenzivě, mají individuality schopné se prosazovat jeden na jednoho. Věřím, že budeme dobře připraveni,“ prohlásil Vrba.

Zápas Viktorie s Coimbrou začne před vyprodanou Doosan Arenou v 19 hodin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud