4. října 2012 • 10:30

Llorentemu se naše souboje moc nelíbily, vzpomíná Jarošík

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupí proti starým známým. V době, kdy působil v Zaragoze, se Jiří Jarošík postavil Athletiku Bilbao dvakrát a ani jednou neprohrál. Navíc baskickému týmu vstřelil jeden gól. Podaří se mu na slušnou bilanci navázat dnes večer v Evropské lize?



„Bilbao je velmi silný tým se spoustou mladých hráčů. Je to buldočí mužstvo, které se nevzdává za jakéhokoli stavu,“ charakterizuje finalistu posledního ročníku této soutěže vytáhlý stoper.

Ten nejvíce vzpomíná na souboje s nejzářivější hvězdou týmu, španělským reprezentantem Fernandem Llorentem. Bránit čahouna v útoku Athletiku pro něj vždy bylo výzvou.

Byly to zajímavé souboje. On není typický Španěl, je hodně důrazný, vysoký, silný v soubojích jeden na jednoho ve vápně,“ vybavuje si Jarošík. „Fernando mi jednou dal gól, já jsem mu ho vrátil, takže máme vzájemný souboj 1:1. Těším se na něj a věřím, že si mě taky dobře pamatuje. Soubojů jsme měli dost a jemu se určitě taky moc nelíbily. Doufám, že ani tentokrát ho do ničeho nepustím,“ přeje si.

V základní sestavě však největší hvězda Basků nebude. Sezona 2012/2013 pro něj nezačala dobře stejně jako pro celý Athletic Club – Llorente odmítl prodloužit smlouvu a je pravděpodobné, že z Bilbaa v zimě odejde.

Navíc se v pondělí na tréninku nepohodl s trenérem Marcelem Bielsou, který ho ze hřiště vykázal. „Není ve formě,“ prohlásil kouč přezdívaný El Loco, blázen.

Do víkendového derby s Realem Sociedad San Sebastian tak Llorente nastoupil až během druhé půle, v základní sestavě se na hrotu bil Aritz Aduriz. „Je mu podobný. Taky si umí najít místo ve vápně,“ charakterizuje ho Jarošík.

Dnes večer bude Sparta na jeho zkušenost se španělskými „buldoky“ hodně spoléhat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud