Michal Petrák
9. listopadu 2012 • 15:03

Jak zahnat zklamání z remízy? Sparťané běhali za deště v moři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAIFY | Ze hřiště odcházeli unavení a zklamaní. Teplé počasí jim vzalo síly a ztracené dva body náladu. Den po remíze s Kirjatem Šmona sparťané zaháněli zklamání v teplé mořské vodě. Pro jejich trenéra Vítězslava Lavičku to bylo déjà vu...



"Dopoledne jsme využili k regeneraci v moři. Cestování bere síly, a my osmačtyřiccet hodin po příletu do Prahy hrajeme ligu s Brnem," vysvětloval Lavička, proč sáhl po netradiční tréninkové metodě.

Hráče poslal do vody, ti se procházeli v teplém moři v hloubce po kolena. Vlažná slaná voda jim aspoň trochu uvolnila unavené svaly.

"Byla to regenerace v dešti - využili jsme podmínek, které se nám nabízely. Trochu nám do toho pršelo, ale bylo teplé moře, takže to splnilo účel," pochvaloval si netypickou regeneraci Lavička.

Procházku v moři měl naplánovanou dopředu. O té možnosti věděl od předvoje, který sparťanům v Haifě vybíral hotel, navíc podobný způsob tréninku sám využíval v minulosti - během svého angažmá v Austrálii.

"V Sydney jsme běhali na Bondi beach, jen nám do toho nepršelo. Bylo to pro mě takové déjà vu," usmíval se sparťanský trenér. "Dělali jsme to zhruba jednou za měsíc. Byla to příležitost pro média, aby udělala svou práci, bylo to atraktivní i pro turisty na pláži..." zavzpomínal na staré časy.

FC Sydney jeho běhání v moři pomohlo k titulu - bude mít na sparťany s ohledem na nedělní zápas s Brnem podobné účinky?

Po chybě záložníka Mario Holka inkasovala Sparta na půdě Hapoelu Kirjat Šmona
Po chybě záložníka Mario Holka inkasovala Sparta na půdě Hapoelu Kirjat Šmona

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud