Jonáš Bartoš
12. února 2013 • 18:02

Hon na hvězdy Chelsea: Fotbalisté se v Praze budou před fanoušky skrývat

Autor: Jonáš Bartoš, mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

John Terry, Frank Lampard, Petr Čech, Fernando Torres a další hráči. Přesně tyhle fotbalové kapacity se objeví už ve středu v Praze! Slavná Chelsea přiletí do české metropole, kde ve čtvrtek odehraje duel Evropské ligy proti Spartě. Fanoušci, kteří hvězdy londýnského klubu chtějí spatřit či získat autogram, mají hodně těžkou situaci. Tým se v Praze bude pohybovat v maximálním utajení, bližší informace o jejich pobytu odmítá sdělit také vedení Sparty.



Letecký speciál s fotbalisty Chelsea na Letišti Václava Havla v Ruzyni přistane ve středu okolo jedné hodiny odpoledne. Pozor, tady tedy mají příznivci "blues" první šanci spatřit své idoly.

Kdo se vydá čekat na letiště, rozhodně nemá zaručený úspěch. Existuje varianta, že celý tým využije východ pro VIP, kam se veřejnost nedostane. Pak by fanoušci měli smůlu a žádných autogramů, videí či fotografií by se nedočkali.

Po příletu by mělo mužstvo zamířit k hotelu. Konkrétní místo ubytování ale londýnský klub tají. Vic nechce prozradit ani Sparta. "Platí nepsané dohody, že kluby nezveřejňují podrobnosti o pobytu. Nebudeme to dělat ani v případě Chelsea," sdělil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Variant, kde by se hvězdy Chelsea mohly ubytovat, je víc. Barcelona bydlela ve Four Seasons v centru Prahy, Španělé zase v Marriottu. V úvahu připadá též Hilton, kde během své návštěvy v roce 2010 bydlel americký prezident Barack Obama, či Holiday Inn u Vyšehradu. Blízko Letné je také známý hotel Pyramida.

Z předešlých vět vyplývá, že zahlédnout Lamparda a spol. mimo hřiště bude v Praze velice složité. Třeba se na některé fanoušky usměje štěstí a některou z londýnských superstar spatří třeba při procházce ve městě.

Abramovič spíš nepřiletí

Chelsea také neprozradila, zda přiletí šéf klubu Roman Abramovič. "Jestli přijede majitel Chelsea, v tuto chvíli netušíme. Ale nemáme z jeho klubu speciální požadavky na VIP tribunu," uvedl Kasík.

Žádná jiná speciální přání Chelsea na letenské vedení prý neměla. "Nic zásadně nestandardního jsme nezaznamenali. Snad jen žádost anglického klubu, aby si hráči nevyměňovali dresy po zápasy v Praze a nechali si to až na odvetu," doplnil letenský mluvčí.

Jasně daná, oficiální část programu londýnské výpravy odstartuje až v odpoledních hodinách. V 16:15 začne na Letné tiskovka Sparty, Chelsea ji má naplánovanou na 18:30. Po ní následuje uzavřený předzápasový trénink. Obě tiskovky bude přenášet živě oficiální klubový web sparta.cz.

Fernando Torres přesným zásahem odvrátil ostudné vyřazení Chelsea.Foto EPA

Zápas může zkomplikovat počasí. V úterý v Praze vydatně sněžilo, tudíž na řadu přišly otázky ohledně kvality terénu na Letné.

"Vydatné sněžení nám samozřejmě dělalo problémy, ale rozhodně nemůže ohrozit přípravy na zápas," uvedl Kasík.

"Byli jsme na to poměrně dobře připraveni. Hřiště bylo vyhřívané už v průběhu ledna. Je na něm sice malá vrstva sněhu, ale pod ní je zelený a velmi dobře připravený trávník," odmítl možné komplikace.

Utkání Sparty s Chelsea začíná ve čtvrtek ve 19:05, na iSport.cz vám jej přineseme ONLINE.

Fernando Torres opouští hřiště v Readingu s hlavou dole
Fernando Torres opouští hřiště v Readingu s hlavou dole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud