Jonáš Bartoš
13. února 2013 • 15:50

Žádné podpisy, žádné úsměvy. Zklamaní fanoušci se hvězd Chelsea nedočkali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalové superstar jsou v Praze! Soukromé letadlo s hráči Chelsea krátce před jednou hodinou odpoledne přistálo na Letišti Václava Havla. Zhruba šedesát fanoušků, kteří v hale Terminálu 3 (staré ruzyňské letiště) čekali na podpis Čecha, Lamparda, Torrese a spol., měli smůlu. Podobně dopadli i příznivci, kteří hráče vyhlíželi před hotelem Four Seasons v centru města.



Přílet Chelsea do Prahy? To byla operace pomalu s větším stupněm utajení než vyšetřování CIA. Program loňského šampiona Ligy mistrů vyjma oficiální části programu (trénink, tiskovky, zápas) zůstával zahalen v mlze. Slavný klub odmítal prozradit, kde budou hráči bydlet, ani u jakého terminálu na Letišti Václava Havla přistane.

Tým se nakonec rozhodl pro Terminál 3, kam létají jen soukromá letadla. V hale na hvězdné hráče čekalo zhruba šedesát nedočkavých fanoušků. V rukách nachystané bloky pro podpisy, někteří si na speciální událost navlékli i dres.

„Sbírám autogramy už od roku 1985. Mám třeba Pelého, Cristiana Ronalda, celý Real Madrid, když byl v Praze v roce 2002. Povedlo se mi získat i Maradonu. Kdy jindy vyrazit než teď, na Lamparda, Terryho a další,“ řekl pro isport.cz Václav Chaloupka, který do Prahy přijel až od Plané u Mariánských Lázní.  

Stejně jako další příznivci tentokrát na letišti čekal marně. Hlavním vchodem prošli pouze zástupci sponzorů a VIP hosté Chelsea. Mužstvo mělo přistavený autobus přímo na přistávací ploše, odkud zamířilo rovnou na hotel.

Podívejte se na obrázky z příletu fotbalistů Chelsea a jejich příjezdu do hotelu Four Seasons v Praze
Video se připravuje ...

„Byli jsme v Praze na Barceloně, ti to úplně uzavřeli a k hráčům jsme se vůbec nedostali. Ale když přilétli Španělé, z letiště máme osm podpisů. Torrese a další. Pokaždé jsem si musel vzít dovolenou, k tomu přičtěte cestu. Ale je to můj velký koníček,“ vzpomínal Chaloupka, jinak velký fanoušek Barcelony a Brazílie.

Jaké ubytování si londýnská výprava vybere, to byla další záhada středečního odpoledne. Autobus s hráči nakonec odjel do centra Prahy směrem k hotelu Four Seasons, který nakonec pomyslný „konkurz“ na ubytování vyhrál.

Autogram nedostali ani fanoušci před hotelem

Před hotelem stáli hlavně novináři a fotografové. Vzhledem k tomu, že dopředu nebylo jasné, jaký hotel si londýnský klub vybere, hráče vyhlíželo jen okolo deseti fanoušků. Na stejném místě bydlela před rokem Barcelona, tehdy na hráče čekalo výrazně víc fanoušků.

„Nazdar chlapi,“ pozdravil přítomné žurnalisty po příjezdu gólman Petr Čech, než jako jeho spoluhráči zmizel za dveřmi luxusního hotelu. Lampard, Torres a další ani tady autogramy nerozdávali, z autobusu si jen vzali kufry a odešli na pokoje chystat se na podvečerní trénink.

Na jiných místech světa přitom borci londýnského klubu dávají podpisy ochotněji. Při prosincovém příletu na mistrovství světa klubů doslova pobláznili Japonsko, kde je na letišti vítaly davy nadšených fanoušků.

Před hotelem došlo ještě k nepříjemnému incidentu, kde byl ochrankou napaden fotograf deníku Blesk. Bezpečnostní složka mu chtěla zamezit fotografování v blízkosti autobusu, z čehož vznikla vypjatá strkanice. Více ZDE

Chelsea během středy ještě čeká předzápasový trénink a tisková konference. Samotné utkání se Spartou vypukne na Letné ve čtvrtek v 19:05.

Fernando Torres (vlevo) a Oscar míří do hotelu po svém příjezdu do Prahy
Fernando Torres (vlevo) a Oscar míří do hotelu po svém příjezdu do Prahy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud