12. prosince 2013 • 22:56

Fantazie pro Liberec! Výhrou potvrdil postup v Evropské lize

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny po Plzni postouil do jarní části Evropské ligy také další český klub! Velký úspěch potvrdili fotbalisté Liberce výhrou v Estorilu 2:1. Na druhou příčku ve skupině jim pomohla výhra Sevilly nad Freiburgem 2:0. Oba zápasy ve skupině jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



Liberec si zahraje jarní část evropských pohárů podruhé v historii, v sezoně 2001/02 dokráčel až do čtvrtfinále Poháru UEFA, tehdy se ale ještě nehrálo ve skupinách. Český fotbal bude mít podruhé za sebou dva týmy ve vyřazovací fázi Evropské ligy. V minulé sezoně pokračovaly na jaře Plzeň a Sparta. Západočeši svůj úspěch zopakovali díky úterní výhře nad CSKA Moskva. Los play off se uskuteční v pondělí 16. prosince.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý překvapil a mezi tyče postavil místo jedničky Kováře Slováka Hrošša, který kvůli karetnímu trestu svého brankářského kolegy naposledy chytal v Seville.

Estoril začal mnohem aktivněji a Slovan se v úvodu bránil. Hroššo si oddychl už po čtyřech minutách, když volný Gerso hlavičkoval z malého vápna spíš za sebe než k brance. Do hlediště šestitisícového stadionu dorazilo jen 1274 diváků a Liberec měl chvílemi domácí prostředí, které mu vytvářela početná skupina hostujících fanoušků.

Sedmnáct minut působili Severočeši pasivně, pak však zničehonic udeřili. Rybalkův rohový kop posunul hlavou kapitán Kováč a Šural povedenými nůžkami překonal gólmana Vágnera, kterého poté už po 27 minutách vystřídala dvojka Ribeiro.

Krátce nato měl čtvrtý celek portugalské ligy dvě šance na vyrovnání. Hroššo nestihl včas vyběhnout k centrujícímu Balboovi, který jej přehodil, ale Gerso podruhé v utkání selhal a odkrytou branku netrefil. Ve 30. minutě Galvao hlavičkoval jen do libereckého gólmana.

Je tam! Josef Šural se raduje z gólu v Estorilu
Je tam! Josef Šural se raduje z gólu v Estorilu

Aby Slovan postoupil, potřeboval získat více bodů než Freiburg v duelu se Sevillou. Kouč Šilhavý dostával o vývoji v Německu průběžně zprávy na lavičku a ve 40. minutě se mohl radovat, protože španělský celek otevřel skóre a Slovan se v tu chvíli výrazně přiblížil postupu.

I po pauze pokračoval nejzápadněji ležící účastník tohoto ročníku Evropské ligy v aktivitě, v 50. minutě se snesl centr na horní síť Hroššovy branky. Estoril tlačil, ale Slovan ho nepouštěl do šancí.

V polovině druhé půle se Severočeši trochu vymanili ze sevření a v 70. minutě přidali po brejku druhou branku. Pavelka vysunul Rabušice a ten svůj únik zakončil chladnokrevnou trefou, byť ho stíhali dva obránci. Domácí se nevzdali, v 82. minutě snížil Sebá, ale Liberec už svou první soutěžní výhru od domácího vítězství 2:1 nad Estorilem 3. října udržel.

Estoril Praia - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 82. Sebá - 18. Šural, 70. Rabušic. Rozhodčí: Özkahya - Cem Satman, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Evandro - Rabušic, Karišik. Diváci: 1274.

Estoril: Vagner (27. Ribeiro) - Mano, Tavares, Pedro, Babanco - Balboa, Galvao, Amado, Goncalves (62. Evandro), Gerso (62. Sebá) - Lopes. Trenér: Silva.

Liberec: Hroššo - Frýdek, Kováč, Karišik, Fleišman - Sackey (81. Hušek) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (71. Kolár) - Rabušic (90. Pimpara). Trenér: Šilhavý.

1. FC Sevilla 6 3 3 0 9:4 12
2. Liberec 6 2 3 1 9:8 9
3. Freiburg 6 1 3 2 5:8 6
4. Estoril 6 0 3 3 5:8 3

ONLINE: Estoril - Liberec »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 12. • 21:05
GD Estoril Praia
GD Estoril Praia
1:2
ONLINE
12. prosince
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 82. Couto Sebá

Hosté: 18. Šural, 70. Rabušic

Sestavy

Domácí: Silva (C) (27. Ribeiro) – Mano, Pedro, Tavares (C), Babanco – Pedro Galvão, Amado, Gonçalves Filipe (62. Goebel Evandro) – Balboa, Lopes, Fernandes (62. Couto Sebá).

Hosté: Hroššo – Frýdek, Kováč (C), Karišik, Fleišman – Sackey (81. Hušek), Rybalka, Šural, Pavelka, Kalitvincev (71. Kolár) – Rabušic (90. Pimpara).

Náhradníci

Domácí: Ribeiro, dos Santos, Fernandes, Evandro, Sebá, Carlitos, Vaz

Hosté: Kovář, Pimpara, Pokorný, Hušek, Kolár, Hadaščok, Douglas

Karty

Domácí: Goebel Evandro

Hosté: Rabušic, Karišik

Rozhodčí

Özkahya – Satman, Yilmaz (všichni Turecko)

Stadion

Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (Portugalsko)

ONLINE: Freiburg - Sevilla »

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 12. • 21:05
SC Freiburg
SC Freiburg
0:2
ONLINE
12. prosince
21:05
Sevilla FC
Sevilla FC
Góly

Domácí:

Hosté: 39. Iborra, 90+4. Rusescu

Sestavy

Domácí: Baumann (C) – Sorg, Krmaš, Höhn, Günter – Fernandes (75. Pilař), Ginter, Höfler, Lorenzoni (58. Kerk) – Darida, Mehmedi.

Hosté: Varas – Coke, Cala, Carriço, F. Navarro – Samperio, Iborra, Rakitić (C), Cristóforo (78. Fazio), Perotti (86. Trochowski) – Bacca (73. Rusescu).

Náhradníci

Domácí: Batz, Diagné, Pilař, Albutat, Guédé, Klaus, Kerk

Hosté: Julián, Fazio, Figueiras, Moreno, Rabello, Trochowski, Rusescu

Karty

Domácí: Darida, Höfler

Hosté: Cala, Samperio, F. Navarro, Bacca, Rusescu

Rozhodčí

Chapron – Gringore, Dansault – Ennjimi, Bien (všichni Francie)

Stadion

Mage Solar Stadion, Freiburg

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud