1. srpna 2014 • 04:15

Nešťastník Ščuk: Musím se spoluhráčům omluvit, věřili mi

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl se stát hrdinou, místo toho je z něj hlavní viník porážky. Záložník Mladé Boleslavi Jasmin Ščuk trestuhodně zahodil penaltu v předkole Evropské ligy proti Lyonu v momentě, kdy jeho tým prohrával 0:1. Chvíli poté navíc francouzský celek své vedení navýšil. Bosenský fotbalista moc dobře věděl, že právě tento moment utkání zlomil. „Moje penalta mohla všechno změnit,“ hlesl po zápase.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 7. • 19:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
1:4
ONLINE
31. července
19:00
Olympique Lyon
Olympique Lyon
Góly

Domácí: 66. Rosa

Hosté: 9. Yattara, 37. Gonalons, 48. Yattara, 67. Umtiti

Sestavy

Domácí: Hruška – Rosa, Smejkal, Navrátil, Bořil – Šćuk, Milla – Štohanzl (60. Vukadinović), Magera (C) (46. Šultes), Skalák – Ďuriš (71. Šisler)

Hosté: Lopes – Umtiti, Koné (71. Bedimo) , Biševac, Jallet – Malbranque (64. Fekir), Ferri, Gonalons (C), Mvuemba – Lacazatte, Yattara (71. Benzia)

Karty

Domácí: Magera, Rosa, Ďuriš, Milla

Hosté: Gonalons

Rozhodčí

Welz – Schiffner, Foltyn (všichni Německo)

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Návštěva

4800 diváků

Na penaltu byl určený, věřil si. Vždyť před pár dny v zápase Synot ligy proti Jihlavě ji Jasmin Ščuk s přehledem proměnil. Jenže proti Lyonu selhal. „Šel jsem na ni, věřil si, ale bohužel,“ zoufal smutný záložník.

„Chtěl jsem si při střele počkat na brankáře, ale on si počkal na mě. Dobře mě vystihl. Stál mi na prostředku, pak se trochu hnul doprava. Pořádně jsem jeho pohyb nesledoval, i v tom je moje chyba, proč jsem mu to napálil do nohou,“ vysvětlil čtyřiadvacetiletý hráč.

„Musím se spoluhráčům omluvit. Prostě jsem si věřil a oni věřili mně. A neudělal jsem to vůbec dobře. Já to beru na sebe," řekl Ščuk po zápase novinářům.

Ščuk po Lyonu: Beru to na sebe
Video se připravuje ...

Neproměněnou penaltu v podání Ščuka považoval za klíčový bod zápasu i trenér Lyonu Hubert Fournier. „Po neproměněné penaltě se zápas začal vyvíjet v náš prospěch a byli jsme víc v klidu,“ tvrdil.

Boleslav zbytek zápasu vůbec nezvládla. Lyonu nakonec podlehla 1:4 a její šance na postup jsou mizivé. „Výsledek 1:4 je moc těžký na to, abychom to mohli zvrátit,“ nehledal výmluvy Ščuk.

„Máme z toho výsledku špatný pocit, to je jasné. Musíme se ale dobře připravit na Duklu. To je teď pro nás nejdůležitější,“ uzavřel záložník Mladé Boleslavi.

Zklamaní hráči Mladé Boleslavi po dalším gólu Lyonu do jejich sítě
Zklamaní hráči Mladé Boleslavi po dalším gólu Lyonu do jejich sítě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud