27. listopadu 2014 • 22:24

Lafata o spálené šanci proti Neapoli: Chtěl jsem to trknout co nejvíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem z něj měla Neapol největší strach, kapitán fotbalistů Sparty David Lafata ale v dnešním zápase Evropské ligy na Letné (0:0) pověst obávaného střelce nepotvrdil. V jasné šanci zamířil jen do hostujícího brankáře a moc dobře věděl, že odmítl možná vítězný gól.



"Mrzí mě to, protože dneska by jeden gól asi rozhodl. Bohužel jsem to tam nedotlačil," řekl novinářům Lafata , který se dostal k dorážce po střele Josefa Hušbauera , jež skončila na břevně. "Moc jsem nemířil, jenom jsem do toho chtěl trknout co nejvíc, ale gólman se stačil přemístit. Chtělo to asi dát víc k tyči," dodal.

"Bohužel podobné zápasy jsou o podobných momentech a bohužel jsme gól nedali," uvedl Lafata, který je s pěti brankami na druhém místě pořadí střelců Evropské ligy. "Vstřelená branka byla asi to jediné, co nám dneska chybělo, protože jsme podali slušný a obětavý výkon," poznamenal.

Hušbauer o obří šanci Lafaty: Mohl to vyřešit jinak, ale gólman neskočil
Video se připravuje ...

Sparta má po remíze v tabulce deset bodů jako Neapol a o postup si v posledním kole zahraje s Bernem, který je o bod zpět. "Rozdáme si to s nimi o postup a máme to ve vlastních rukách," uvedl Lafata, kterého však trochu straší odveta předkola Ligy mistrů s Malmö.

Letenský celek sice vyhrál první zápas 4:2, ve Švédsku ale prohrál 0:2 a vypadl. "Doufám a věřím, že se z toho poučíme," prohlásil Lafata. "Sice nám stačí remíza, ale mám takové obavy, že my na ni moc hrát neumíme. Vždycky, když jsme ji potřebovali, tak jsme ji neuhráli," přidal.

Bránit v Bernu remízu by byla vražda, varují sparťané po Neapoli
Video se připravuje ...

Záložník Sparty Ladislav Krejčí v souboji s Raúlem Albiolem z Neapole
Záložník Sparty Ladislav Krejčí v souboji s Raúlem Albiolem z Neapole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud