Jonáš Bartoš
27. listopadu 2014 • 21:40

Hušbauer se přihlásil Italům. Záloha Sparty s ním opět fungovala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve skupině Evropské ligy odehrál zatím jen dva zápasy s nejsilnějším celkem. Josef Hušbauer proti Neapoli (0:0) ukázal, že stále má Spartě co nabídnout. Nejlepší letenský střelec loňské sezony se po zranění pomalu vrací do sestavy. Jeho spolupráce s ostatními ofenzivními hráči fungovala velmi dobře, navíc sám byl velmi blízko vstřelení gólu. Řeči o tom, že nepatří do základní jedenáctky, tak důrazně utišil.



Po boku Lafaty se často objevoval na hraně ofsajdu, staral se o napadání italské rozehrávky. Josef Hušbauer odpracoval velmi dobré utkání. Navíc, stejně jako v Neapoli, se mohl zapsat mezi střelce. Chytře mířená střela zpoza vápna se v 18. minutě odrazila od břevna, následnou dorážku zahodil Lafata.

Hušbauera na téměř dva měsíce vyřadily ze hry problémy s kotníkem, místo něj si v sestavě vydupal pozici rychlík Konaté. Doprostřed se posunul Dočkal a Spartě to i bez loňského nejlepšího hráče šlapalo náramně.

24letému hráči reálně hrozilo, že se do základu nemusí vrátit. Pomohla mu rozsáhlá marodka, kdy pro změnu vypadl z kádru Konaté a Hušbauer se mohl vrátit na trávník. Proti Neapoli šlo o jeho třetí duel po zranění a pořádně ostrý test.

Hušbauer sice nepatřil mezi nejaktivnější sparťany, stylem hry asi nikdy nebude diváky zvedat ze sedaček. Přesto odvedl velký kus práce a nechybělo málo, aby celý zápas rozhodl.

Spolupráce s Lafatou, Dočkalem, Matějovským či Krejčím fungovala stejně jako v minulé sezoně, letenští plejeři rychle oživili naučené herní automatismy z doby, kdy byl Hušbauer suverénně nejlepším hráčem celé české ligy. Když na trávník pouštěl střídajícího Přikryla, dočkal se zaslouženého potlesku.

Hušbauer se navíc připomněl i Italům, kde se už v létě o jeho služby hlásily některé kluby. Pokud se vrátí do zápasového rytmu a někdejší formy, na Apeninský poloostrov, konkrétně do Zemanova Cagliari, by se mohl velmi brzy přesunout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud