Jonáš Bartoš
17. září 2015 • 22:29

Životní sólo Petržely. Ani jsem nevěděl, že jsem dal housle, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi novináře dorazil vysmátý, rohlík od ucha k uchu. Milan Petržela předvedl proti Dinamu Minsk opravdu mazácký kousek. Po minutě na hřišti vystřihl báječné sólo, kdy nasadil obránci jesličky a střelou o tyč nádherně skóroval. „Takový vstup do utkání, to je bomba,“ radoval se dvaatřicetiletý záložník Viktorie Plzeň po výhře 2:0.



Takhle vypadá práce náhradníka. Milan Petržela se dostal na plac v 74. minutě, když vystřídal Jana Kovaříka. Rychlonohý záložník měl do hry evidentně velkou chuť. Po minutě na hřišti totiž předvedl jednu z nejhezčích branek své kariéry.

Narazil si míč s Františkem Rajtoralem, šel do průniku směrem do vápna. Nejdřív měl trošku štěstí, míč se k němu šikovně odrážel. Druhou polovinu akce už dotáhl naprosto famózně. Přes jednoho obránce se uvolnil jesličkami, druhého odstavil povedenou zasekávačkou a levačkou napálil míč o tyč do sítě.

VIDEO: Podívejte se na gól Milana Petržely

„Dostal jsem balon od Rajtyho (Rajtorala), zvednul jsem hlavu a viděl, že před bránou nikdo není. Chtěl jsem si to zaseknout na levačku, což se mi povedlo akorát do kroku, pak jsem vystřelil a bylo to tam,“ popsal klíčový gól Plzně na dva nula.

Lidé ve vyprodané Doosan Aréně tleskali vestoje, hráči se smáli a uznale pokyvovali hlavou. Takový gól se opravdu jen tak nevidí. „Asi byl hodně natěšenej, když ho tam pustili, hned předvedl, co v něm je,“ usmíval se kapitán Václav Procházka.

Petržela úkol náhradníka splnil dokonale.  „Milan svou individuální akcí rozhodl utkání,“ chválil svého záložníka trenér Karel Krejčí. „Jsou to situace, na které lidi rádi chodí. Snažím se útočné hráče nabádat, aby si takové věci dovolili. Milan tu kvalitu má, aby se prosazoval jeden na jednoho, obzvlášť v pokutovém území si hráči musí dovolit. Jsem rád, že se mu individuální akce povedla a snad to i Milana povzbudí do dalších zápasů.“

Petržela vstřelil jednu z nejhezčích branek kariéry. „Bylo tam sólo proti Hradci Králové, to je asi všechno. Tohle byl samozřejmě pěkný gól, ani jsem nevěděl, že jsem si tam toho borce udělal houslema. Navíc trefy o tyčku jsou vždycky pěkné. Samozřejmě jsem moc rád, že to tam spadlo,“ radoval se rychlonohý záložník.

Petržela bývá vyhlášeným paličem, sice se dostává do šancí, ale v gólových situacích často selhává, zakončuje jako zbrklý žáček. „Trenéři mi říkali, že když to půjde, ať dám gól. A zasmáli se, což nevím proč,“ culil se s typickým moravským přízvukem. „Nechtěli jsme hlavně pustit Dinamo do tlaku, aby z toho nebylo nějaké zbytečné drama. Cílem bylo, abychom to dohráli v klidu.“

Petržela o svém gólu: Kéž by to tak bylo pokaždé
Video se připravuje ...

Hořava a Procházka po výhře Plzně: Všimli si, že se tolik nefandilo?
Video se připravuje ...

Milan Petržela vstřelil opravdu výstavní gól.
Milan Petržela vstřelil opravdu výstavní gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud