Jan Vacek
25. listopadu 2015 • 10:45

Dva zápasy za 48 hodin. Plzeň řeší kvalitu hřiště v Borisově

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to úplně běžný jev. Hřiště v běloruském Borisově dostane pořádně zabrat. V úterý večer na něm domácí BATE Borisov odehrálo utkání Ligy mistrů s Leverkusenem, už ve čtvrtek se pak stane dějištěm klání Evropské ligy mezi Dinamem Minsk a Plzní. „Co se dá dělat…,“ prohodil záložník Viktorie Daniel Kolář.



Je to jenom několik hodin, co se po ní proháněly ofenzivní hvězdy Bayeru Leverkusen Javier Hernández, Karim Bellarabi či Admir Mehmedi. Už ve čtvrtek na něj potom vyběhnou Michal Ďuriš, Jan Kopic nebo Tomáš Hořava. Travnatá plocha v Borisově má tenhle týden pořádně napilno. „Mají tam nový stadion, tak věřím, že s trávníkem problém nebude,“ konstatoval trenér Karel Krejčí.

Určitě obavy o kvalitu hrací plochy však jsou na místě. Oba duely evropských soutěží dělí necelých 48 hodin. „Dva dny jsou podle mě na regeneraci hřiště málo. Nedokážu ale odhadnout, jak to tam bude vypadat. Snad mají dobré trávníkáře,“ neztrácel dobrou náladu tvůrce hry Daniel Kolář.

Stavu hřiště určitě nenapomůže ani mrazivé počasí, které v tento čas začíná obklopovat Evropu. Není tak vyloučeno, že bude Plzeň ve své kombinační hře značně limitovaná. Pokud by plocha nebyla v dobrém stavu, byla by to komplikace především pro českého mistra. Už v prvním utkání v Plzni totiž prokázal větší technickou zdatnost. „Já věřím, že si tam hřiště ošetří a na zápas bude připravené,“ konstatoval Krejčí.

Západočeši se na hřiště poprvé podívají až několik hodin před utkáním. Výprava totiž rozbije tábor v Minsku, kde po středečním příletu absolvuje rovněž předzápasový trénink. Do necelých 80 kilometrů vzdáleného Borisova se přesune až v den zápasu.

„Byl jsem osobně pro to, abychom trénovali v Minsku a nemuseli se hodinu přesouvat do Borisova a pak zase zpět. Je to takový paradox, před lety to bylo přesně naopak. Proti Borisovu jsme nastoupili na hřišti v Minsku,“ usmál se trenér Viktorie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud