18. srpna 2016 • 20:15

Sönderjyske - Sparta 0:0. Šuralovi neuznali gól, Koubek chytil šanci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty uhráli v úvodním utkání play off Evropské ligy na hřišti dánského pohárového nováčka Sönderjyske bezbrankovou remízu. Největší příležitost hostů měl ve druhém poločase Josef Šural, který po centru Bořka Dočkala překonal domácího brankáře, ale sudí branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení. Odveta v Praze, ve které bude letenský celek usilovat o třetí postup do základní skupiny za sebou, se hraje příští týden.



Sparta na miniaturním stadionu v Haderslevu nastoupila ve stejné sestavě jako o víkendu v lize, kdy porazila 2:0 Bohemians 1905. Trenér Ščasný do útoku poslal Juliše, v záloze dostal šanci Holzer a na lavičce se poprvé objevila čerstvá posila Karavajev, který v úterý přestoupil z CSKA Moskva.

Do první šance se dostalo v páté minutě Sönderjyske - stoper Mazuch se nechal obrat o míč, ale Guira postupoval z úhlu sám na branku a jeho centr bez problémů pokryl gólman Koubek. Sparta zahrozila v 18. minutě, kdy se k dorážce dostal Juliš, ale napoprvé ho zastavil brankář Skender a poté rozhodčí, který mu odpískal faul.

Po půlhodině hry se opět dostali ke slovu domácí. Po závaru po rohovém kopu se k míči na hranici malého vápna dostal Dal Hende a jeho ránu na poslední chvíli zastavil skluzem Costa.

Hraniční situace před neuznaným gólem Josefa Šurala
Hraniční situace před neuznaným gólem Josefa Šurala

Ve druhém poločasu se na pořádnou šanci čekalo až do 65. minuty a Sönderjyske nebylo daleko od vedoucího gólu. Dal Hendeho při rohovém kopu neuhlídal Kadlec a Spartu od inkasování zachránil brankář Koubek, který míč reflexivně vykopl nohou.

Když zhruba deset minut před koncem neuznal rozhodčí Šuralův gól kvůli hraničnímu ofsajdu, nedokázala Sparta v pohárech popáté za sebou v zápase s dánským soupeřem skórovat. Sönderjyske ani ve svém pátém duelu na evropské scéně neprohrálo.

Sparta do play off zamířila po neúspěšném třetím předkole Ligy mistrů, kde vypadla se Steauou Bukurešť a na účast v elitní soutěži čeká od roku 2005. Po vyřazení jí připadlo asi deset milionů korun, a pokud by se jí podařilo projít do základní skupiny Evropské ligy, získala by minimálně dalších zhruba 70 milionů.

Ščasný: Vnímal jsem na hráčích nervozitu. Role favorita nám nesedí
Video se připravuje ...

Koubek: Tohle byl nejtěžší zápas z těch tří, co jsem chytal
Video se připravuje ...

Šural: Nebyl to optimální výkon. Hlavní cíl byl dát gól
Video se připravuje ...

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Sönderjyske - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (Tur.). ŽK: Guira - Mareček, Kadlec. Diváci: 4795.

Sestavy:

Sönderjyske: Skender - Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende - Absalonsen, Drachamnn, Romer (73. Kroon), Madsen - Guira, Uhre (74. Klöve). Trenér: Michelsen.

Sparta: Koubek - Zahustel, Mazuch, Kadlec, Costa - Šural (80. Pulkrab), Dočkal, Vácha, Mareček, Holzer (46. Frýdek) - Juliš. Trenér: Ščasný.

MATCH OVERVIEW LEGACY

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud