28. září 2017 • 20:49

Plzeň – Beer Ševa 3:1. První body ve skupině, rozhodly góly v závěru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy doma porazili Beer Ševu 3:1 a po úvodní prohře 0:3 s FCSB v soutěži poprvé bodovali. Jako první se ve 29. minutě trefil Milan Petržela, v 69. minutě vyrovnal Anthony Nwakaeme, ale čtvrt hodiny před koncem rozhodl Jan Kopic. Těsně před koncem ještě přidal pojistku náhradník Marek Bakoš.



Góly

Domácí: 29. Petržela, 75. Kopic, 89. Bakoš

Hosté: 69. A. Nwakaeme

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hořava, Hrošovský – Petržela (62. Zeman), D. Kolář (C) (73. Ivanschitz), Kopic – Krmenčík (85. Bakoš).

Hosté: Goresh – Broun (80. Ohana), Taha, Elhamed – Elo, Radi, Ogu, Melikson (C) (80. Cuenca), Korhut – Sahar (62. A. Nwakaeme), Pekhart.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Zeman, Živulić, Ivanschitz, Řezníček, Bakoš, Kovařík

Hosté: Haimov, Ghadir, Nwakaeme, Cuenca, Ohana, Einbinder, Zrihan

Karty

Domácí: Havel

Hosté: Sahar, Taha

Rozhodčí

Vad – Albert, Berettyán (všichni Maďarsko)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 314 diváků

Hapoel, za který odehrál celý zápas český útočník Tomáš Pekhart, nenavázal na výhru 2:1 nad Luganem. Viktorii čeká další utkání v Evropské lize 19. října ve Švýcarsku proti Luganu, které dnes prohrálo 1:2 s FCSB. Bukurešťský tým vede tabulku skupiny G s šesti body.

V základní sestavě Plzně podle očekávaní nastoupil útočník Krmenčík, kterému vypršel třízápasový trest za vyloučení. Zraněného Limberského na levém kraji obrany nahradil Havel, brankář Hruška v pohárech opět dostal přednost před Kozáčikem .

Plzeň se mohla prosadit už ve čtvrté minutě. Řezník si narazil míč s Petrželou a přízemní střelou trefil tyč. Pekhart na druhé straně zakončil únik po křídle nepřesnou ranou.

V 11. minutě Krmenčík hlavičkoval těsně vedle, mezi tyče se nevešel ani pokus Kopice. Ten však ve 29. minutě chytře přistrčil míč Petrželovi, jenž křížnou střelou otevřel skóre.

V závěru poločasu však převzala iniciativu Beer Ševa. Ogu z dálky vypálil těsně nad břevno, Hruška se poté dvakrát vyznamenal proti střelám Sahara. Hosté začali podobně i druhý poločas a Hruška vytáhl Oguovu dělovku. Na druhé straně zase brankář Goresh zneškodnil střely Hořavy a Hrošovského .

Hapoel v 69. minutě zničehonic vyrovnal. Střídající Nwakaeme dostal v šestnáctce hodně prostoru a střelou k tyči překonal Hrušku. Nerozhodný stav ale trval jen sedm minut. Náhradník Ivanschitz, jenž nastoupil poprvé v sezoně, nahrál do strany Kopicovi, který tvrdou ranou propálil Goreshe.

Domácí měli závěr plně pod kontrolou. Brankář Beer Ševy další střely Kopice a Řezníka vyrazil, v 89. minutě však Zeman našel dalšího střídajícího hráče Bakoše a zkušený slovenský útočník hlavou pojistil plzeňské vítězství. Viktoria porazila izraelského soupeře ve čtvrtém z pěti pohárových utkání.

Vrba: Mohli jsme být přesnější a dát víc gólů
Video se připravuje ...

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 6 4 0 2 13:8 12
2. Steaua 6 3 1 2 9:7 10
3. Lugano 6 3 0 3 9:11 9
4. Hapoel Be'er Sheva 6 1 1 4 5:10 4

Kopic o výhře Plzně: Gól na 1:1 nás probral, začali jsme hrát svoji hru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud