20. června 2018 • 15:05

Evropská liga: Spartu čeká srbská Subotica, nebo severoirský Coleraine

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty se v druhém předkole Evropské ligy utkají buď se srbským týmem Spartak Subotica, nebo severoirským klubem Coleraine. První zápas letenský celek odehraje 26. července venku, domácí odveta ho čeká 2. srpna. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.



Sparta byla při losu mezi nasazenými celky a proti oběma soupeřům, které zápasy prvního předkola čekají 12. a 19. července, bude jasným favoritem. Coleraine čeká sice osmé vystoupení v evropských pohárech, poloamatérský severoirský celek ale ještě ani jednou nepřešel přes první předkolo.

Naopak Spartak Subotica čeká teprve druhý start na evropské scéně. V pohárech si čtvrtý tým uplynulého ročníku srbské ligy zahrál dosud pouze v ročníku 2010/2011, kdy vyřadil lucemburské Differdange, ale pak i přes domácí výhru 2:1 vypadl s Dněpropetrovskem.

Sparta do Evropské ligy vstoupí o kolo dřív než před rokem, kdy ve třetím předkole vypadla po výsledcích 0:2 a 0:1 s Crvenou zvezdou Bělehrad. Letenský tým tehdy vyřazením odstartoval velmi nepovedenou sezonu, ve které navzdory příchodu řady zahraničních posil obsadil v nejvyšší domácí soutěži až páté místo.

„S losem jsem spokojený, vždycky jsem rád, když si můžu zahrát zpátky doma v Srbsku. Doufám, že to dopadne lépe než před rokem," řekl pro klubový web Vukadin Vukadinovič. „Pokud to dopadne tak, že pojedeme do Srbska, tak jsem s tím velmi spokojený. Pevně věřím, že to je soupeř, kterého porazíme,“ reagoval Srdjan Plavšič, který za Suboticu v minulosti působil.

„Od doby, kdy jsem tam hrál, uplynuly tři roky a Spartak se dost proměnil, zůstali tam jeden nebo dva hráči. Fotbalové prostředí je tam ale kvalitní a rozhodně není náhoda, že skončili čtvrtí v lize. Svou kvalitu Spartak má,“ dodal 22letý křídelník.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud