Jan Podroužek
11. srpna 2018 • 12:52

Manažer Trenčína, který zazářil v EL: Vím, proč Van Kessel neuspěl ve Slavii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se zázrak. Jak jinak pojmenovat neuvěřitelný výprask, jaký schytal slavný Feyenoord ve 3. předkole EL od Trenčína. 4:0! „Musím přiznat, že je to pro nás obrovské překvapení, na druhou stranu se nám vyplácí dlouhodobá práce. Ale jsme obezřetní,“ vypráví velmi pokorným hlasem Róbert Rybníček, generální manažer klubu. V rozhovoru pro deník Sport zmínil, v čem se na Slovensku pracuje lépe než v české lize, přiznal, proč je mu sympatická Plzeň a Olomouc a okomentoval také pád Gina van Kessela, který přišel do Slavie právě z Trenčína. „Měl i sklony k povýšenectví, tím spíš, když se dostal v Praze k tomu, k čemu se dostal," podotkl.



Slovenská média mu občas vlepí přezdívku „trenčiansky generál“. Když AS vypadl před rokem ve Slovnaft Cupu v Medzevě, který hraje čtvrtou ligu, označil to Róbert Rybníček za morální výbuch. Ve čtvrtek ve 3. předkole Evropské ligy ovšem přišel úplně jiný výsledek.

Nazval byste to překvapením, nebo je to odraz budování klubu?
„Jasně si musíme přiznat, že jde o obrovské překvapení. Ale v našem výkonu se taky projevila práce, která takhle neskutečný výsledek umožnila. Ale stejně dobře víme, že jak rychle vyletíte, tak rychle můžete i spadnout, poslední dva roky jsme stagnovali. Proto jsme obezřetní.“

Před sezonou jste přivedli nového trenéra, Nizozemce Ricarda Monize. Nejstarším hráčem kádru je 25letý James Lawrence…
„Byli jsme spokojení s prací Vladimíra Cifraniče, ale něco tomu chybělo. A všichni víme, jak se fotbal vyvíjí, jde do rychlosti a dynamiky, hlavním cílem je dokázat pracovat ve sprintu co nejdéle v jednotlivých zápasech. Pak teprve můžeme řešit, jestli vadí, že hráčům je devatenáct let. Odpovídám: Nevadí. Možná mi to nenáleží, ale stojím si za tím, co jsem už několikrát řekl.“

A to je?
„Že jsme v tomhle už předběhli český fotbal. Máte množství talentů od 19 do 23 let, ale ti nedostávají šance, kluby je stále označují za nezkušené. Přitom s jejich výkonností to nemá vůbec nic společného.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud