31. srpna 2018 • 11:53

ZNÁMKOVÁNÍ Olomouce: Buchta byl nejlepší, Kalvach musí pracovat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokus o senzaci nevyšel, Sigma Olomouc se do základní skupiny Evropské ligy nepodívá. Favorizovaná Sevilla si s Hanáky v domácí odvetě bez problémů poradila a zvítězila 3:0. Jak vypadaly výkony jednotlivých olomouckých hráčů? Podívejte se na hodnocení deníku Sport.  



MILOŠ BUCHTA     7

Přestože třikrát inkasoval, byl nejlepším hráčem Sigmy. Za góly nemohl, naopak další šance domácích lapil. Zaskvěl se především u sóla Aleixe Vidala či dělovce Andrého Silvy.

MARTIN SLADKÝ  5

Začátek měl rozpačitý, ale postupem času se lepšil. Ve druhém poločase se čím dál častěji dostával k podpoře útoku, jeho parádní bombu z 86. minuty musel likvidovat až Tomáš Vaclík.

JAN KOTOUČ          4

Prožil křest ohněm, protože v soutěžním utkání nastoupil za Olomouc vůbec poprvé! Bylo na něm vidět, že hlavně nechce udělat chybu. Jednoduchou rozehrávkou si nekomplikoval život.

ROMAN POLOM     4

Ze stoperské dvojice byl jakožto zkušenější logicky tím konstruktivnějším. Někdy to však naopak bylo na škodu, odkop do bezpečí by vyřešil zbytečný chaos v nebezpečném prostoru.

MICHAL VEPŘEK  6

Franco Vázquez mu zpočátku dával pořádně zabrat, z jeho prostoru přišel první gólový centr. Poté však nebojácně předvedl několik zajímavých akcí. Vypracoval i tutovku pro Davida Housku.

LUKÁŠ KALVACH            4

Duel ukázal, že na sobě musí ještě hodně pracovat. Zrcadlo mu nastavili Maxime Gonalons a Éver Banega, jejichž rychlá práce s míčem byla obdivuhodná. Až moc snadno prohrával souboje.

TOMÁŠ ZAHRADNÍČEK  5

Při úvodní inkasované brance zaspal souboj, ale nezanechalo to na něm stopy. Jako jeden z mála chtěl s výsledkem do posledního hvizdu něco udělat. V závěru domácí pořádně větral.

DAVID HOUSKA    6

Životní formu potvrdil i v Andalusii. Španělům se vyrovnal v technické kvalitě, herním myšlením i vnímáním časoprostoru. Jen škoda, že nesešteloval mířidla, trefu by si rozhodně zasloužil.

JAKUB PLŠEK         4

Po pár vteřinách mohl otevřít skóre, ale sevillská defenziva mu ránu zblokovala. Tam se možná lámal chleba. Potom se mu příliš nedařilo, nestíhal a podle očekávání střídal jako první.

ŠIMON FALTA        5

Byl to on, kdo Jakubu Plškovi ve druhé minutě parádně připravil gólovou příležitost. Příliš dalších tahových akcí či nebezpečných centrů už nepřidal. Utkání v Olomouci mu sedlo více.

MARTIN NEŠPOR   4

Odehrál možná nejslabší mač v dresu Sigmy. Nejenže si vstřelil zbytečný vlasťnák, když by Miloš Buchta míč vyboxoval, nebyl ani nebezpečný na druhé straně. Stopeři mu nedali prostor.

JIŘÍ TEXL     5

Šel do hry za stavu 2:0, takže mohl hrát v klidu. Trenér Václav Jílek mu však vyčetl velké množství zkažených přihrávek.

MARTIN HÁLA       5

Hru hostů ve druhé půli opticky oživil. V 73. minutě mohl skórovat, ale český reprezentant jej kolenem zblízka vychytal.

PAVEL DVOŘÁK   4

Během závěrečných dvaceti minut se do hry příliš nedostal, což však nebylo jen jeho chybou. Sevillu vůbec neohrozil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud