14. prosince 2018 • 15:50

Poslední zápas v Trnavě. Emotivní Látal o kriticích a černé stránce fotbalu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo jiný nezískal se slovenským klubem v evropských pohárech víc bodů. Pro českého trenéra Trnavy Radoslava Látala ale bylo hodnocení čtvrteční výhry nad Fenerbahce (1:0) spíš hořké. Byl to pro něho totiž poslední zápas na lavičce úřadujícího slovenského mistra, stejně jako český generální manažer Pavel Hoftych a majitel a mecenáš klubu Vladimír Poór se rozhodl po podzimu v Trnavě skončit. „Moc dobře to s trnavským fotbalem nevidím,“ pronesl Látal v emotivním pozápasovém vystoupení.



Trnava v minulé sezoně získala slovenský titul, pod Látalovým vedením se pak prokousala přes kvalifikaci do základní skupiny Evropské ligy, kde nakonec získala sedm bodů a třetí místo ve skupině. Na konci listopadu ale přišlo zemětřesení v podobě ohlášených odchodů. Látal i Hoftych reagovali na zhoršující se ekonomickou situaci klubu, ale především na prý až nenávistnou atmosféru.

„Pro mě osobně to byl fantastický půlrok, ale zároveň půlrok s věcmi, na které nezapomenu a které do fotbalu nepatří,“ popisoval rozrušený Látal po triumfu nad Fenerbahce. „Tohoto týmu si velice vážím. Odehráli jsme spoustu zápasů, hodně jsme se nacestovali, prošli kvalifikací, a potom jsme kritizovaní za nějaký defenzivní výkon,“ díval se významně na novináře.

Velkolepé choreo trnavských fanoušků v zápase proti Fenerbahce
Velkolepé choreo trnavských fanoušků v zápase proti Fenerbahce

„Ale podívejte se, my jsme udělali pro slovenský fotbal sedm bodů. Dalších x bodů jsme získali v kvalifikaci. Já už tu nebudu, ale jsem zvědavý, kdy se někomu něco takového na Slovensku podaří. Pořád jsme ti špatní. V lize jsme špatní, v Bruselu jsme hráli defenzivně, byli jsme špatní, potom hrajeme ofenzivně a stále nějaká kritika. Proč to tak je?“ ptal se vyčítavě Látal.

„Odvedli jsme velký kus práce. Jsou tady v Trnavě ale i lidé, kteří dokážou fotbal velice znepříjemnit, pokazit. To, co se mi tady v Trnavě stalo, je ta černá stránka fotbalu,“ pokračoval někdejší kouč Košic či polského Piastu Gliwice.

O to víc si prý váží hráčů, kteří i do posledního zápasu dali všechno. „Všem bych chtěl poděkovat. Je to krásná tečka za půlrokem, který jsme v Trnavě odpracovali. Doufám, že si to někteří uvědomí. Teď ještě možná ne, ale až jim to dojde, tak si to uvědomí. Hlavně ti, kteří nás neustále kritizovali a nadávali nám,“ rozohnil se Látal, který se zamýšlel i nad budoucností klubu.

„Nevím, co s Trnavou bude. Všechno se odvíjí od financí a od majitele. Hodně kluků odsud odejde a moc dobře to s trnavským fotbalem nevidím, protože když odejde sedm až osm hráčů ze základní sestavy, těžko se potom tvoří a buduje tým. Vyhlídky nejsou moc růžové,“ soudí bývalý obránce či záložník.

Sám prý ještě neví, kdy a kde by mohl pokračovat. „Nějaké nabídky mám a své další působiště řeším. Teď jsem ale velmi vyčerpaný, tohle angažmá mě strašně vyždímalo. Možná bych si taky rád trochu odpočinul,“ uzavřel Látal.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Záhřeb 6 4 2 0 11:3 14
2. Fenerbahce 6 2 2 2 7:7 8
3. Trnava 6 2 1 3 4:7 7
4. Anderlecht 6 0 3 3 2:7 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud