Jan Podroužek
21. ledna 2019 • 04:55

Slavia řeší rébus: šest adeptů, tři místa. Jak sestaví soupisku pro EL?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jich šest, ale volná jsou jen tři místa. Vedle přípravy na jarní část české ligy řeší Slavia i to, jak seštelovat svůj kádr pro Evropskou ligu. Ze sexteta Kuciak, Jugas, Ševčík, Van Buren, Masopust a Mešanovič může být na „list A“ podle pravidel dopsána jen polovina z nich. Ta druhá si v prvním kole proti Genku určitě nezahraje. Jak změny na soupisce fungují a kdo má největší šance?



Dali pěkné góly Ústí nad Labem, pomohli k jeho rozprášení v přípravě 8:0, ale to je opravdu jen začátek všeho. Mick van Buren, autor čtvrtého gólu, a Petr Ševčík, střelec posledního osmého, bojují o místo v kádru, i o vlastní „slot“, jak se tomu říká, na soupisce Evropské ligy. A s nimi ještě další čtyři slávisté. Brankář Martin Kuciak, posila z Jablonce Lukáš Masopust, Jakub Jugas a Muris Mešanovič.

Do půlnoci 1. února nejpozději musí mít UEFA v poště soupisky všech 32 účastníků prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. Takže času je ještě dost, řeklo by se. „Nicméně řešíme to, potřebujeme tam dostat některé hráče,“ ví kouč Jindřich Trpišovský. Jedno je už teď jisté – všichni se mu tam nevejdou.

Dva případy už slávisté mají nicméně hotové. Zapsán určitě nebude 36letý host z Podbrezové Martin Kuciak, a to kvůli tomu, aby si klub nevystřílel jednu změnu z celkových tří možných.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud