19. dubna 2019 • 14:40

Noviny udělaly ze Součka sparťana. Jste normální? divil se Coufal

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Slavie na Chelsea má ještě jinou úsměvnou dohru než jen společnou fotografii dvou takřka identických kudrnáčů Davida Luize a Alexe Krále. Britský deník The Sun po utkání Evropské ligy (4:3) v pátečním vydání informoval, že góly Tomáše Součka a Pedra dělilo 63 vteřin. Problém byl v tom, že slávistického záložníka označil za hráče Sparty Praha. Toho si všiml Vladimír Coufal a pohotově na omyl upozornil přes Twitter.



„Vstupenky na naše domácí utkání Evropské ligy proti Spartě Praha se budou prodávat od zítřka,“ viselo na webu Chelsea v pondělí 1. dubna.

18. dubna však k zápasu čtvrtfinále Evropské ligy do Londýna nedorazila pražská Sparta, nýbrž Slavia. Hrubý omyl PR týmu „Blues“. Dalo by se říct neopakovatelný.

Ovšem po samotném duelu, který domácí Chelsea vyhrála 4:3, se chybou nechtěně inspiroval deník The Sun. Na gól Tomáše Součka, který v danou chvíli znamenal z pohledu Slavie snížení na 1:3, reagoval Pedro po pouhých 63 vteřinách. Na to upozornil tisk v infografice. V počtu vteřin problém není. Ten nastal v přiloženém textu, kde byl autor branky Pražanů uvedený jakožto fotbalista Sparty.

„Hele, The Sun, jste normální? Tomáš Souček skóroval za Spartu? To je stejný, jako kdybych lidem u nás v České republice řekl, že jsme hráli s Arsenalem,“ nestačil se přes twitterový účet divit obránce Slavie Vladimír Coufal, který vinou zranění střetnutí na Chelsea přihlížel pouze z tribuny.

To ale v jeho podání nebylo vše. Redakci bulvárních novin pořádně vyčinil. „Pokud o nás a fotbalu chcete psát, musíte znát základní informace jako například to, jaký tým nastoupí proti Chelsea,“ uzavřel šestadvacetiletý bek.

„Příště je musíte vyřadit, aby si vás pořádně zapamatovali,“ zněla jedna z reakcí na Coufalův tweet.

Navzdory konci v Evropské lize zanechali slávisté na Stamford Bridge více než dobrou stopu. Tři góly, celkově výborný výkon či oslnivá děkovačka s fanoušky. Zkrátka tým Jindřicha Trpišovského udělal dost pro to, aby se podobné omyly v budoucnu ve veřejném prostoru neobjevily.

Giroud obdivoval naše fanoušky i naši fyzičku, usmíval se kapitán Souček
Video se připravuje ...

Trpišovský: Debakl v první půli beru na sebe. Z bryndy nás vytáhli fanoušci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud