17. září 2020 • 10:35

Český talent válí na Slovensku, teď jde na Jablonec: Máme NEJ tým za tři roky

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká ho sváteční zápas. Český brankář Martin Jedlička si s Dunajskou Stredou zahraje proti Jablonci. Ve čtvrtek večer půjde ve městě kousek od slovensko-maďarských hranic o hodně: vítěz dostane vstupenku do třetího předkola Evropské ligy. Jedlička a spol. jsou náramně rozjetí z domácí soutěže, v úvodních šesti kolech neztratili ani bod a s přehledem drží první místo.



Co si vybavíte z prosince 2017? Český fotbal tenkrát zažil historický moment: ve FORTUNA:LIZE padl první gól, jehož platnost potvrdil videorozhodčí. Inkasoval boleslavský teenager Martin Jedlička, jenž chytal svůj první (a zatím poslední) zápas v české lize.

Tenkrát z něj čišela hořkost, zato teď se při téhle vzpomínce už jen nostalgicky usmívá. Je prvním gólmanem české jednadvacítky, s níž si může brzy pojistit postup na EURO, a třetí sezonu chytá v Dunajské Stredě, která má zaděláno na pohádkový podzim. Žíznivý tým s hráči jedenácti národností v šesti zápasech slovenské ligy uhrál šest vítězství a v prvním předkole Evropské ligy přešel přes islandský Hafnarfjördur (2:0).

Góly

Domácí: 6. Divković, 65. Divković, 85. Nicolaesu, 96. Nicolaescu, 114. Davis

Hosté: 25. Zelený, 57. Schranz, 71. Schranz

Sestavy

Domácí: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (77. Nicolaescu), Schäfer, Balić (106. Bednár) – Kalmar (C), Divković (113. Beskorovanyj), Ramirez.

Hosté: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (86. Jovović), Hübschman (C), Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) – Schranz, Čvančara (78. Doležal).

Karty

Domácí: Kružljak, Kalmar

Hosté: Podaný, Zelený, Jovović

Rozhodčí

Di Bello – Tegoni, Longo (všichni Itálie)

Stadion

DAC Arena, Dunajská Streda

Další soupeř? Jablonec. Hraje se ve čtvrtek od 20.45 v Dunajské Stredě, elegantní MOL Aréna pro 12 tisíc lidí tentokrát bude prázdná.
„Moc se těším. Nebude to nic lehkého, je to otevřené pro oba týmy. Pokud postoupíme, rád přinesu něco do kabiny,“ slíbil Jedlička v rozhovoru pro web FAČR a agenturu Sport Invest, která ho zastupuje. Rozhovor pro iSport.cz zdvořile odmítl: „Potřebuju se koncentrovat na zápas.“

Aby ne, Jablonec na Slovensko dorazí s touhou neopakovat minulou sezonu a nečekaný krach s Pjunikem Jerevan hned v prvním kvalifikačním dvojzápase. „Na Jablonec se mě tady ptali ještě před losem, protože na nás mohl vyjít. Opakoval jsem, že je to kvalitní tým a že pro nás bude těžké, abychom postoupili,“ poznamenal Jedlička. „A já? K Jablonci nemám žádný vztah: nevyrůstal jsem tam ani nehrál. Moc ho nesleduju, v české lize mám radši jiné týmy.“

Mohlo by se zdát, že v Dunajské Stredě s úspěchy roste hlad (třeba po historicky prvním slovenském titulu), ale… „Nenecháváme se svazovat vyhlašováním ambicí,“ pravil Jedlička. „I když je příjemné vědět, že máme nejkvalitnější tým za dobu, co tu jsem. Je větší klid v kabině i ve městě: máme bláznivé fanoušky, ale teď je víc pohody.“

Zůstane pohoda i po bitvě s Jabloncem? „Budeme to mít složitější než v prvním předkole, Jablonec hraje v Česku o špičku už několikátou sezonu po sobě,“ odtušil Jedlička. „Máme na to, abychom přešli přes tohle kolo, ale nechci vyhlašovat, že postoupíme, aby se mi to pak neobouchalo o hlavu.“

Žhavý čtvrteční večer rozhodne.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud