23. září 2020 • 11:30

Soupeře Liberce kosí koronavirus, FCSB žádá odložení předkola EL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční duel Liberce v Evropské lize proti rumunskému FCSB, tedy někdejší bukurešťské Steaue, je v ohrožení. Rumunský celek už před víkendem hlásil 17 nakažených včetně devíti hráčů, teď mu přibylo dalších pět nemocných fotbalistů a podle rumunských médií žádá UEFA o odložení duelu. Aktuálně má mít jen 10 zdravých hráčů do pole.



FCSB čelí obrovským koronavirovým problémům od minulého týdne. Testy před zápasem 2. předkola Evropské ligy na půdě Bačky Topola odhalily 17 nakažených, z toho devět hráčů.

Klub známější pod dřívějším názvem Steaua Bukurešť hrál v Srbsku značně oslaben a postoupil až po penaltovém rozstřelu. Po prodloužení skončil divoký duel 6:6. V neděli pak FCSB v rumunské lize zdolal nováčka Arges 3:0.

COVID-19 se však v mužstvu šíří dál a na seznam nakažených přibyli Alexandru Buziuc, Florinel Coman, Olimpiu Morutan, Valentin Cretu a Marius Briceag. Čtyři z nich zasáhli do víkendového zápasu. Přibylo také několik pozitivních testů u členů realizačního týmu. Naopak Florin Tanase a hlavní trenér Anton Petrea už se uzdravili.

Podle serveru digisport.ro odeslal FCSB na UEFA seznam 26 hráčů, z nichž do pole je momentálně zdravých jen deset. K dispozici jsou ještě tři gólmani a do 24 hodin před výkopem může klub přidat na seznam další dva hráče. K zápasu podle nařízení UEFA může nastoupit, pokud počet hráčů včetně brankáře neklesne pod 13.

FCSB i tak podle serveru požádal o odložení utkání ze čtvrtka na sobotu, což by však byla velká komplikace i pro Liberec, který má v neděli hrát ligový zápas na půdě Pardubic. UEFA by měla odpovědět během dnešního dne.

Severočeši už dopoledne odletěli z Prahy do Bukurešti, odkud se přesunou do dějiště utkání města Giurgiu u hranic s Bulharskem. „O případném odložení zápasu kvůli nákaze v domácím týmu zatím nemáme žádnou zprávu,“ uvedl liberecký klub na sociální síti.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud