26. října 2020 • 17:16

Kanga překonal COVID. Může naskočit za Zvezdu proti Liberci v Evropské lize

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za fotbalisty Crvené zvezdy Bělehrad bude moci ve čtvrtečním utkání 2. kola základní skupiny Evropské ligy proti Liberci nastoupit i uzdravený záložník Guélor Kanga. Třicetiletý bývalý hráč pražské Sparty se vyléčil z nákazy koronavirem a po negativním kontrolním testu se dnes vrátil do tréninku s týmem.



Kanga kvůli nemoci COVID-19 vynechal tři zápasy včetně nedělního duelu srbské ligy, v němž Crvena zvezda doma překvapivě jen remizovala bez branek s Javorem Ivanjica. Gabonský záložník, který v létě opustil Spartu, scházel i při čtvrteční prohře 0:2 na hřišti Hoffenheimu v úvodním utkání skupiny Evropské ligy a v předchozím městském derby s Partizanem.

Podle klubového webu má trenér Crvené zvezdy Dejan Stankovič po návratu Kangy do tréninku k dispozici proti Liberci kompletní tým. Mužstvo ještě čekají tradiční povinné odběry nařízené před každým pohárovým zápasem UEFA. Bělehradský klub mimo to podstupuje testy na COVID-19 každých sedm dní.

Už v neděli se v ligovém duelu zapojil zpět do hry jiný záložník Mirko Ivanič, který měl rovněž koronavirus. V 59. minutě neproměnil penaltu. „Na zápas s Libercem budu určitě lépe připraven. To, že jsem neproměnil penaltu, mě ještě víc motivuje. Jsem si jistý, že se z nepovedeného zápasu poučíme a podáme proti Slovanu mnohem lepší výkon,“ řekl Ivanič.

„Kangu a jeho spoluhráče můžeme překvapit fyzickým fondem a přeběhat je. Oni budou fotbaloví, jenže běhavost by na ně mohla platit. Totéž sedí na Kangu. On má na hřišti neskutečné vidění a cit pro přihrávku, umí si i skvěle pokrýt balon. Ale když to přiostříme, dá se vykolejit,“ uvedl v rozhovoru pro iSport Premium liberecký záložník Jakub Pešek. 

Góly

Domácí: 7. Ben Nabouhane, 22. Ben Nabouhane, 50. Gajić, 67. Katai, 70. Falcinelli

Hosté: 41. Matoušek

Sestavy

Domácí: Borjan (C) – Gajić, N. Milunović, Degenek, Rodić (75. Gobeljić) – Nikolić, S. Sanogo – Katai (88. Vukanović), Ivanić (83. Gavrić), Ben Nabouhane (83. Petrović) – Falcinelli (88. Pankov).

Hosté: Nguyen – Mikula (C), Chaluš, Mo. Tijani, Sadílek – Koscelník, Hromada (85. Šulc), Mara (90+1. Barac), Mosquera (90+1. Fukala) – Matoušek (75. Beran), Júsuf Hilál (75. Rabušic).

Náhradníci

Domácí: Ćopić, Popović, Eraković, Gavrić, Gobeljić, Krstović, Pankov, Petrović, Spiridonovic, Simić, Vukanović, Boakye

Hosté: Hasalík, Fukala, Barac, Cancola, Šulc, Beran, Csáno, Rabušic

Karty

Domácí: S. Sanogo

Rozhodčí

Verissimo – Campos, Nuno De Sá Martins (všichni Portugalsko)

Stadion

Skupina L

Z V R P Skóre B
1. Hoffenheim 6 5 1 0 17:2 16
2. CZ Bělehrad 6 3 2 1 9:4 11
3. Liberec 6 2 1 3 4:13 7
4. Gent 6 0 0 6 4:15 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud