Jan Podroužek
26. listopadu 2020 • 04:50

Stačí „troškařit“. Trpišovský kalkulace odmítá. Jaký je stav kádru Slavie?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alespoň pro plichtu! Slavia nemusí v Nice nutně vyhrát, aby už v příštím kole – doma s izraelskou Beer Ševou – mohla slavit postup ze skupiny Evropské ligy. Vývoj skupiny ukazuje, že právě dnes večer na Azurovém pobřeží půjde oběma týmům v soutěži o život. Tenhle zápas dost napoví, kdo se přiblíží pohárovému jaru.



Přítulných patnáct stupňů, dá se chodit i v tričku. To je jiná písnička než v Česku, které už pár týdnů klepe kosu. Hotové azuro. V příjemném podnebí hned u Středozemního moře si Slavia jde pro postup ze skupiny. Na úkor dnešního soupeře – Nice.

Aspoň takhle se „céčko“ Evropské ligy vyvíjí.

Zatím druhý tým skupiny Bayer Leverkusen nejspíš složí doma Beer Ševu, tím si po čtyřech kolech o něco víc upevní posazení na postupové pozici. A pokud by zároveň „sešívaní“ v Nice neprohráli, přičemž plichta by opravdu stačila, uchovali by si v tabulce aspoň tříbodový náskok na svého francouzského soupeře a k dobru by měli taky lepší vzájemný zápas, což je v celé zápletce vlastně rozhodující.

Pokud by pak vyhrál český mistr za týden doma nad Beer Ševou, Nice by se mohlo třeba přetrhnout, Slavii by pod sebe kolo před koncem už nemohlo stlačit. Situace může mít pochopitelně víc vyústění, nicméně tohle se nabízí jako první. Zkrátka neprohrát, a ostatní ať si dělají, co chtějí…

„Nějaké kalkulace byly před naším zápasem s Beer Ševou, nějaké po něm… Výsledky můžou být různé, ke všemu v téhle covid době,“ straní se z pochopitelných důvodů kouč Jindřich Trpišovský očekávaných scénářů. Ostatně překvapení je v posledních týdnech a měsících nespočet.

„My to máme dané, zápas s Nice potřebujeme odehrát co nejlíp, a co přijde pak, uvidíme. Je důležité nevnímat, co bude potom, zkrátka musíme zvládnout zápas, který je před námi,“ říká s plnou koncentrací k večerní bitvě. „Teď na postup ještě vůbec nemyslíme,“ doplňuje přesvědčivě, byť to má dáno od předsedy klubu Jaroslava Tvrdíka za úkol.

Jenže Slavia si přivezla k Azurovému pobřeží hráče, jejichž start je dost nejistý. Oscar Dorley střídal naposledy v Opavě kvůli zranění, do kupy se pořád dává záložník Lukáš Provod, stále platí „neschopenka“ pro Ondřeje Karafiáta a chybět nejspíš bude i stoper David Hovorka. „Jsou s námi někteří hráči, kteří bohužel nejsou v takovém fyzickému stavu, aby mohli nastoupit od začátku zápasu,“ připustil Trpišovský, že kádr je trochu okleštěný.

Jenže i Nice se muselo vzpamatovávat z rozsáhlého rozpadu kádru kvůli zásahu covidem. Více než deset hráčů áčka mělo být pozitivních, ovšem realizační tým „sešívaných“ si zjišťoval, že jejich soupeř by měl být už skoro pohromadě.

Ať už na tom ale budou obě mužstva jakkoli, jedno si každopádně dnes večer přiblíží postup. V o něco lepší pozici je Slavia.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 61. Gouiri

Hosté: 14. Lingr, 64. Olayinka, 75. Sima

Sestavy

Domácí: Benítez – Lotomba, N'Soki, Bambu, Atál (66. Ndoye) – Reine-Adélaïde, Schneiderlin, Rony Lopes – Gouiri (78. Pelmard), Maolida, Claude-Maurice (72. Búdawí).

Hosté: O. Kolář – Bořil, Zima, Kúdela, Masopust – Olayinka (87. Malinský), Ševčík, Holeš (87. Karafiát), Lingr (63. Traoré), Sima (87. Tecl) – Kuchta (82. Provod).

Náhradníci

Domácí: Coly, Daniliuc, Boulhendi, Cardinale, Danilo, Ndoye, Seghir, Búdawí, Pelmard, Trouillet, Thuram, Lees-Melou

Hosté: Kovář, Stejskal, Křišťan, Malinský, Oscar, Stanciu, Traoré, Musa, Jurásek, Provod, Tecl, Karafiát

Karty

Domácí: N'Soki, Atál, Schneiderlin, Bambu, Búdawí

Hosté: Zima, Bořil, Kúdela

Rozhodčí

Nyberg – Hallin, Söderqvist – Al-Hakim (všichni SWE)

Stadion

Allianz Riviera, Nice

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud