Jan Malý
17. února 2021 • 12:37

Trenér Leicesteru: Slavia? Výborná, ale nic na co bychom nebyli zvyklí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký zápas pro Slavii je za dveřmi. Už ve čtvrtek vyzve v prvním zápase úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy anglický Leicester. Aktuálně třetí tým Premier League se na střet s českým šampionem těší. „Slavia má výborně poskládané mužstvo, bude to výzva, kterou přijímáme,“ vzkázal den před utkáním trenér „lišek“ Brendan Rodgers.



Leicester může v Praze pobýt kvůli koronavirovým opatřením jen čtyřiadvacet hodin, během nichž vstoupí v Edenu proti Slavii do vyřazovací fáze Evropské ligy. „Jsme v pohodě. Nemyslím, že nám to nějak narušilo plány a přípravu. Ve středu budeme trénovat ještě doma, pak vyrazíme o něco později, než bychom jeli normálně. Do Prahy se ale těšíme,“ vylíčil na on-line tiskové konferenci kouč anglického mužstva Brendan Rodgers.

Kabina omezení bere, nic jiného ani nezbývá. Nicméně alespoň letmé seznámení s hlavním městem Česka by se jí líbilo. „Předpokládám, že nebudeme moct vyjít z hotelu. Bylo by hezké projít se po Praze, ale nepůjde to. Budeme se asi jen připravovat na zápas,“ pravil smířlivě záložník „lišek“ Harvey Barnes.

Ostatně Leicester bude chtít proti souboru Jindřicha Trpišovského především ukázat, jakou má fazonu. Hraje dobře, slyší chválu, momentálně trůní mezi nejlepší trojicí mužstev v Anglii. O víkendu famózně otočil duel proti Liverpoolu a vyhrál 3:1. „Proti Liverpoolu jste viděli, jaká je v týmu energie. Jasně, nemůžou hrát pořád ti samí, musíme kluky taky točit, ale všichni hráči jsou ve skvělé fyzické kondici,“ pochvaloval si Rodgers.

Slavii má nastudovanou a podobně jako v nedávné minulosti řada jiných trenérů velkých týmů pro ni našel kompliment. „Mají výborně poskládané mužstvo, mají velké sebevědomí, jsou zvyklí vyhrávat, vedou svou ligu. Mají velmi dobré protiútoky, disponují rychlými a dynamickými hráči na křídlech. Ale není to něco, na co bychom nebyli z Premier League zvyklí. Slavia je velmi ambiciózní tým. Souboj s ní pro nás bude náročný, ale tuhle výzvu přijímáme a těšíme se na ni,“ podotkl stratég Leicesteru.

Že anglické týmy Evropská liga nerajcuje, s tím na „lišky“ nechoďte. „Bude to zajímavé, moc se na to těším. Zahrajeme si na úplně jiné úrovni. Samozřejmě pro každého je větší lákadlo Liga mistrů, ale i Evropská liga je skvělá soutěž. Budeme se chtít dostat co nejdál. Láká nás ji vyhrát, ale jako nejbližší cíl máme vždy kolo, které přijde. Vydáme ze sebe maximum,“ slíbil Barnes.

Leicester City FC Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Holeš (30. Hromada), Provod (90+1. Lingr) – Sima, Stanciu (73. Traoré), Olayinka – Kuchta (73. Masopust).

Hosté: Schmeichel (C) – Amartey, J. Evans, Söyüncü, Thomas – Ndidi, Tielemans – Albrighton (64. Ünder), Maddison (76. Choudhury), H. Barnes – Vardy (64. Iheanacho).

Náhradníci

Domácí: Deli, Oscar, Masopust, Lingr, Kovář, Stejskal, Traoré, Hromada

Hosté: Jakupović, Ward, Flynn, Fuchs, Choudhury, Iheanacho, Leshabela, Mendy, Ünder, Tavares

Karty

Domácí: Bořil

Hosté: Ndidi, Iheanacho, Tielemans

Rozhodčí

Guida – Carbone, Peretti – Maresca

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

iSport podcast: Proč je Slavia stále lepší? Zlepšila efektivitu, Stanciu je ve formě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud