25. února 2021 • 22:50

Leicester – Slavia 0:2. Senzační postup v EL! Rozhodly góly Provoda a Simy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
59
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je paráda! Fotbalisté pražské Slavie si po dvou letech znovu zahrají osmifinále Evropské ligy. Český šampion v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze překvapivě zvítězil v Leicesteru 2:0 a po domácí bezbrankové remíze slaví nečekaný postup. Červenobílé poslal proti anglickému mistrovi z roku 2016 do vedení v 49. minutě Lukáš Provod a pojistku přidal v 79. minutě Abdallah Sima.



Pohárovým maximem červenobílých je účast v semifinále Poháru UEFA z roku 1996. Soupeře pro březnové osmifinále určí poslednímu českému zástupci v soutěži páteční los ve švýcarském Nyonu. Koho mohou Pražané potkat? Čtěte ZDE>>

Slávistický trenér Trpišovský udělal oproti prvnímu utkání jednu změnu v základní sestavě. V záloze nastoupil Hromada místo Holeše, který musel před týdnem kvůli zranění střídat. Leicesteru ze zdravotních důvodů scházela jedna z opor záložník Maddison. Jen na lavičce překvapivě začal nejlepší hráč úvodního vzájemného zápasu Barnes, kterého na křídle nahradil Ünder. Turecký reprezentant se ve třetí minutě dostal do první šance, z úhlu ale Koláře nepropálil a dorážející Söyüncü zamířil mimo.

Stejně jako v prvním utkání v Edenu hrály oba týmy opatrně. Třetí celek anglické ligy zpočátku více držel míč, Slavia v úvodu působila zakřiknutě a ožila až v druhé části úvodního dějství. Po necelé půlhodině propadl s pomocí teče Stanciův dlouhý nákop až k Simovi, který se pokusil brankáře Schmeichela přehodit a těsně minul tyč.

Do druhé půle na rozdíl od té první vstoupili Pražané velmi aktivně. Ve 47. minutě ještě Hromada v dobré pozici kousek za malým vápnem špatně trefil míč, ale za dvě minuty už hosté překvapivě vedli. Na Stanciův centr z levé strany si naběhl Provod a z první poslal balon k tyči.

Domácí najednou potřebovali k postupu vstřelit dvě branky. Trenér „Lišek“ Rodgers po hodině hry třikrát střídal, na trávník mimo jiné poslal i Barnese, ale hosté nepouštěli soupeře do šancí.

Naopak v 79. minutě napřáhl za vápnem Sima a přízemní střelou zaskočil Schmeichela. Devatenáctiletý senegalský talent, který se dělí o vedení ve střelecké tabulce české ligy, skóroval v pohárech počtvrté. Pražané připravili Leicesteru teprve druhou porážku z posledních 17 duelů.

Slavia si díky postupu do osmifinále zajistila prémii 1,1 milionu eur (asi 29 milionů korun). Pražané, kteří do Evropské ligy přešli po vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů, si už v předchozím průběhu této sezony evropských pohárů vydělali téměř 300 milionů korun. Navíc ještě dostanou prémii zhruba 30 milionů korun za desetiletý klubový koeficient.

Góly

Domácí:

Hosté: 49. Provod, 79. Sima

Sestavy

Domácí: Schmeichel (C) – Amartey (61. R. Pereira), J. Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Ünder (80. Tavares), Choudhury (61. H. Barnes), Albrighton (61. Castagne) – Vardy.

Hosté: O. Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Hromada (75. Lingr), Provod – Sima, Stanciu (69. Oscar), Olayinka – Kuchta (83. Masopust).

Náhradníci

Domácí: Ward, Jakupović, Flynn, Mendy, Barnes, Pereira, Castagne, Fuchs, Leshabela, Tavares

Hosté: Stejskal, Kovář, Deli, Oscar, Holeš, Višinský, Traoré, Masopust, Lingr

Karty

Domácí: Söyüncü, H. Barnes

Hosté: Zima, Provod, O. Kolář

Rozhodčí

Gözübüyük – van Zuilen, Balder – Manschot (všichni NED)

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Strhující životní příběh kouče Slavie čtěte už nyní v knize Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra. Koupit ZDE>>>

ONLINE PŘENOS - Slavia vyřadila Leicester
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jindřich Trpišovský Jindřich Trpišovský Leicester Leicester SK Slavia Praha SK Slavia Praha
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 2. 2021
13:24
26. 2. 2021
SK Slavia Praha

Fotbalisté pražské Slavie si v osmifinále Evropské ligy zahrají s Glasgow Rangers. Dvojzápas začnou 11. března doma, odveta je na programu 18. března. Sledovali jsme ONLINE ZDE>>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2021
12:11
26. 2. 2021
SK Slavia Praha

Obránce Slavie Alexander Bah se dostal do nejlepší jedenáctky Evropské ligy podle UEFA.

Zprávy ze dne 26. 2. 2021
09:46
26. 2. 2021
SK Slavia Praha

Gratulace Slavii od známých osobností. Přes sociální sítě popřál...

hokejista Tomáš Hertl

moderátor Leoš Mareš

Zprávy ze dne 26. 2. 2021
8:00
26. 2. 2021
SK Slavia Praha
VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:32
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Vítězství českého klubu na anglické půdě? To je pocit, který řada fanoušků ještě neměla šanci zažít. Až dnes..., jak připomněl redaktor deníku Sport Jan Podroužek.

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:31
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Euforie v přímém přenosu. Radost z postupu Slavie přes Leicester dal najevo jeden z nejznámějších fanoušků červenobílých Lukáš Vala alias Strašák.

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:26
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Redaktoři Sportu Štěpán Filípek a Michal Kvasnica ocenili na Twitteru jednoho z hrdinů ve slávistické sestavě.

Vstoupit do diskuse
59

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud